Tuesday, January 22, 2013

Blog LISTEN LISTEN LISTEN ^_^ hehehe..



saja nak semakkan entry dengan gambar meriah ni ^_^


Assalamualaikum wbt sayang-sayang sekalian, 
Hopefully semua sihat-sihat ye. 

Alhamdulillah Ilya Maisara (IM) sempat jengah blog ni as usual, nak terjah blog-blog kesayangan IM la  ^_^

Oh ye, motif entry hari ini, IM nak share kan beberapa blog yang IM suka terjah, dan pasti lawat kalau aktiviti jalan-jalan ke laman orang sedang berlangsung. Gitu!   ^_^

IM akan lawat blog-blog ni mengikut gerak hati. Gitu! Nope la, semua blog ni memang IM akan selalu update dan follow mengikut kategori kesedapan mata dan hati IM. Nak tahu? JOM!!!

Calon-calonnya; euw! macam nak bagi 'award' gitu :)


1) Anda ketandusan idea memasak, atau memang suka tengok resipi yang menggoda perut dan tekak? Jom kita sapa ABG MAT GEBU ;

IM mula berjinak-jinak melawat laman abg Mat Gebu ni sejak zaman belajar dulu-dulu. Euw! Tua sudah ye IM. 

Dia sangat kreatif dan inovatif dalam mengolah bahan-bahan dan persembahan resipi yang menggoda tau (IM tidak ditaja oleh Abg Mat untuk promo ye.. Abg Mat jangan marah na)

amacam? terliur? banyak lagi resepi dan tips dari Mat Gebu. Terjah la blog beliau ek ^_^


2) Anda punya bakat? Kreatif? DIY? Anda B2B (bride 2 be)?

wah... anda pasti teruja dengan sentuhan emas Kakak manis yang baru je jadi mommy ni. Siapa? Siapa lagi kalau bukan KAK INTAN NORAZAM ;

IM suka tengok dan follow blog Kak Intan, dia sangat kreatif dan siap ambil tempahan untuk HB daripada fabric dan felt. Sangat cantik! 

Yang bestnya, kak Intan tak kedekut ilmu, dia siap share tutorial DIY B2B dia dan IM InsyaAllah akan buat juga HB macam dia nanti  ^_^  inspired by her.

Tapi sejak dah ada baby, Kak Intan dah busy, tapi follow dia kat FB je la, tengok baby dia yang cute macam mommy nye ^_^ 



ni Kak Intan buat guna fabric

ni pula dari Felt

haha.. yang caca marba ni IM punya version.
Tak ada motif buat, sebab geram tengok HB Kak Intan, tu yang buat juga.
Tapi HB ni IM dah cabut, dan buat brooch pula, dan bagi pada anak-anak kazen yang cute, sebab IM belum ada gugurl   ^_^



oklah... ni antaranya ye.. nanti IM update lagi ye senarai blog pojaan hati IM.


Tinta IM : Rasa-rasanya, kalau IM buka order untuk brooch dan hand bouquet B2B ada tak yang nak order? hihi  ^_^  best tau DIY ni.


ni percubaan pertama IM buat HB guna fabric
Encik Ted IM tu suka la tu dapat peluk HB  ^_^

ni percubaan IM buat HB guna Felt
(sama macam yang atas tu)