Posts

Showing posts from August, 2013

CINTA KITA

Image
saya tak tahu bila masa Allah kirimkan rasa kasih ini pada saya
saya tak tahu bila masa Allah pinjamkan rasa sayang ini pada saya
saya tak tahu bila masa Allah utuskan rasa yakin ini pada saya
saya tak tahu bila masa Allah titipkan rasa cinta ini pada saya
apa yang saya tahu Allah sayang saya lalu dikirimkan kasih dipinjamkan sayang diutuskan keyakinan dan dititipkan cinta pada hati saya yang terdalam ini
sungguh Allah syukur daku atas setiap satu nikmat kurniaMu maka Ya Allah jangan pernah biar daku dan dia jauh dariMu selalulah ada dengan kami agar kami selalu dekat denganMu meraih cinta dalam tiap redhaMu kerana adanya dia untukku keranaMu
sungguh daku tak kuat tanpanya dan tanpaMu ya habibi kasih hatiku sungguh satu sahaja pintaku agar kita menjadi tetamu teragung bersama; kau dan aku di taman syurga abadi Yang Maha Ilahi Allahu Robbi
Tinta IM : setiap hari adalah hari baru untukku dan dirimu...  ^_^

AIDILFITRI 2013 : KELUARGA SAYA

Image
Assalamualaikum wbt....
moga kalian semua sihat insyaAllah
semuanya update dan maklum tak tentang keadaan Mesir terkini?
Ya Allah... harapnya, semua ringan-ringankan lidah panjatkan doa demi keselamatan saudara mara kita di sana dan seluruh dunia ye.. insyaAllah

oh ye.. salam Aidilfitri..
semalam IM kongsi aksi sebabak yang buat korang rasa nak muntah iyer??
hari ini, IM tambah lagi..
sampai kalian pengsan pula
hihi..
xla.. harapnya tiada la yang rasa loya ye..

ampun maaf dipinta
salam kemaafan..

*********

ini koleksi gambar pada hari raya ke - 2 di kampung bonda tercinta
Tanjung Karang, Selangor Darul Ehsan







sekian liputan hari raya bagi tahun ini.. banyak lagi.. tapi nanti semua muntah kan kan
:)

SAHABAT : ENTRY YANG ENTAH KEBERAPA JUTA KALI

Image
Sebab... IM rindu sangat sahabat-sahabat IM lalu IM postkan lagi dan lagi dan lagi....
Ya Allah, Kau beri kesempatan kami berukhwah di dunia ini Ya Allah Maka Kau berikan kesempatanMu agar kami dapat bersatu di dalam syurgaMu Ameen Ya Robbal 'Alamin
(^_^)




Tinta IM : sekarang.. semua dah ,memegang status isteri.. wah! pantasnya masa berlalu...

AIDILFITRI 2013 : SYAWAL 1434H

Image
Assalamualaikum wbt semua...
harapnya kalian semua sihat belaka jangan pula salahkan ketupat, lemang dan rendang ye jaga pemakanan kalian tau
say no! no! no! kepada gaya pemakanan yang kurang sihat..
hihi... dah macam pakar pemakanan pula IM ye...
****
Alhamdulillah... IM sudah kembali ke lapangan kerja pagi tadi merupakan hari pertama IM memulakan tugasan selepas seminggu bercuti hari raya kalian pula bagaimana? masih di kampung halaman? wah! wah! wah!
IM kalau ikutkan hati dan rasa, mahu sahaja becuti lama-lama tapi serius, hambatan rasa rindu pada anak-anak di tadika ecewah! kalau anak-anak baca blog teacher Isma, confirm touching!
hihi  ^_^
******
Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar
Segala pujian selayaknya hanya padaNya Tuhan semesta alam
Aidilfitri kali ini, IM dapat raikan dengan status baru ISTERI
wah! wah! dah besar dah rupanya IM ni tapi kenapa rasa sentiasa muda remaja gitu? hihi...
so, raya kali ini, ala-ala post wedding la ye mood pengantin baru mengada-ngada masih ada melekat! so... apa lagi...
(^_^)v





su…

TAHUN BARU

InsyaAllah segalanya serba baru mind set pun kena ikut baru sebab dah masuk keluarga baru hihi..
sedang persiapkan mental fizikal jangan pula ada yang 'banjir' masa pagi raya sudah!
tapi dalam masa yang sama excited juga ye la pengalaman baru katakan!
uolz macam mana pula?
^_^

Salam Ramadhan dan Selamat Menyambut Aidlifitri daripada Isma dan suami..
p/s: hihi... dulu kan suka forward msg raya, daripada saya dan suami (walaupun masa tu belum bertukar status, sekadar gurauan.. la ni, dah boleh dah.. hehehe)
 harapnya dapat la posing sakan di sisi kekanda terchenta gitu! hihihi.. nasib la ye kekanda, adinda memang suka amek gambar me? contra dengnan suami.. heheh
biasa la kan, compliment each other insyaAllah :)