Friday, August 16, 2013

CINTA KITA


saya tak tahu
bila masa Allah kirimkan rasa kasih ini pada saya

saya tak tahu
bila masa Allah pinjamkan rasa sayang ini pada saya

saya tak tahu
bila masa Allah utuskan rasa yakin ini pada saya

saya tak tahu
bila masa Allah titipkan rasa cinta ini pada saya

apa yang saya tahu
Allah sayang saya
lalu dikirimkan kasih
dipinjamkan sayang
diutuskan keyakinan
dan dititipkan cinta
pada hati saya yang terdalam ini

sungguh Allah
syukur daku atas setiap satu nikmat kurniaMu
maka Ya Allah jangan pernah biar daku dan dia jauh dariMu
selalulah ada dengan kami
agar kami selalu dekat denganMu
meraih cinta dalam tiap redhaMu
kerana adanya dia untukku keranaMu

sungguh daku tak kuat tanpanya dan tanpaMu
ya habibi
kasih hatiku
sungguh satu sahaja pintaku
agar kita menjadi tetamu teragung
bersama; kau dan aku
di taman syurga abadi Yang Maha Ilahi
Allahu Robbi

Tinta IM : setiap hari adalah hari baru untukku dan dirimu...  ^_^

Thursday, August 15, 2013

AIDILFITRI 2013 : KELUARGA SAYA

Assalamualaikum wbt....
moga kalian semua sihat insyaAllah
semuanya update dan maklum tak tentang keadaan Mesir terkini?
Ya Allah... harapnya, semua ringan-ringankan lidah panjatkan doa demi keselamatan saudara mara kita di sana dan seluruh dunia ye.. insyaAllah

oh ye.. salam Aidilfitri..
semalam IM kongsi aksi sebabak yang buat korang rasa nak muntah iyer??
hari ini, IM tambah lagi..
sampai kalian pengsan pula
hihi..
xla.. harapnya tiada la yang rasa loya ye..

ampun maaf dipinta
salam kemaafan..

*********

ini koleksi gambar pada hari raya ke - 2 di kampung bonda tercinta
Tanjung Karang, Selangor Darul Ehsan


Abg sayang - Ibu - Me
Angah - Kakak (adik perempuan)

Ibu pun join aksi kami
yow!

amboi-amboi ibu... sukalatu... dah ada bodyguard nampak!
hihihi

my superheroes.... dengan ibu tersayang
ada pendekar di situ..
hihi

keluarga tersayang... lengkap sudah ^_^
alhamdulillah
say what? along nye yang mana satu pun confuse kan kan
hihi..
tak apa, mengalah dengan adik-adik gitu
p/s: awet muda la tu

berani cari gaduh?!?!?!
haha.. always sengal

ladies dalam keluarga Tn Hj Ahmad Puad ^_^

sekian liputan hari raya bagi tahun ini..
banyak lagi.. tapi nanti semua muntah kan kan

:)

Wednesday, August 14, 2013

SAHABAT : ENTRY YANG ENTAH KEBERAPA JUTA KALI

Sebab... IM rindu sangat sahabat-sahabat IM
lalu IM postkan lagi
dan lagi
dan lagi....

Ya Allah, Kau beri kesempatan kami berukhwah di dunia ini Ya Allah
Maka Kau berikan kesempatanMu
agar kami dapat bersatu di dalam syurgaMu
Ameen Ya Robbal 'Alamin

(^_^)





Tinta IM : sekarang.. semua dah ,memegang status isteri.. wah! pantasnya masa berlalu...

AIDILFITRI 2013 : SYAWAL 1434H

Assalamualaikum wbt semua...

harapnya kalian semua sihat belaka
jangan pula salahkan ketupat, lemang dan rendang ye
jaga pemakanan kalian tau

say no!
no!
no!
kepada gaya pemakanan yang kurang sihat..

hihi...
dah macam pakar pemakanan pula IM ye...

****

Alhamdulillah... IM sudah kembali ke lapangan kerja
pagi tadi merupakan hari pertama IM memulakan tugasan selepas seminggu bercuti hari raya
kalian pula bagaimana?
masih di kampung halaman?
wah! wah! wah!

IM kalau ikutkan hati dan rasa, mahu sahaja becuti lama-lama
tapi serius, hambatan rasa rindu pada anak-anak di tadika
ecewah! kalau anak-anak baca blog teacher Isma, confirm touching!

hihi  ^_^

******

Subhanallah
Alhamdulillah
Allahuakbar

Segala pujian selayaknya hanya padaNya
Tuhan semesta alam

Aidilfitri kali ini, IM dapat raikan dengan status baru
ISTERI

wah! wah! dah besar dah rupanya IM ni
tapi kenapa rasa sentiasa muda remaja gitu?
hihi...

so, raya kali ini, ala-ala post wedding la ye
mood pengantin baru mengada-ngada masih ada
melekat!
so... apa lagi...

(^_^)v






susah sebenarnya nak posing-posing ni
IM memang la TAK SUSAH
tapi kesian pada suamiku yang pemalu
nasib la... kerana isterinya yang gedix.. dilayankan jua...
oh.. nasiblah....
kahwin dengan saya, kahwinlah dengan baik dan juga buruk saya ye
redhalah dirimu

:: cinta.sampai.syurga.Allah.insyaAllah.Ameen ::


Tinta IM : ramai tegur bila IM post gambar IM kat FB, katanya IM kurus... hihi.. memang IM tengah diet la kunun.. 
nanti takde la asyik kena perli je... 
almaklumlah.. suamiku slim kalah model... 

oh ye! memang misi IM sedari dulu lagi.. 
bercita-cita... 
bila kahwin, nak maintainkan berat badan dan tambahkan KG pada encik suami (cita-cita yang direka sebelum ada calon suami lagi.. hihi..) 
tercapaikah misi IM? sama-sama kita lihat pada episod akan datang.. 
stay tuned....  ^_^


Saturday, August 3, 2013

TAHUN BARU

InsyaAllah segalanya serba baru
mind set pun kena ikut baru
sebab dah masuk keluarga baru
hihi..

sedang persiapkan mental fizikal
jangan pula ada yang 'banjir' masa pagi raya sudah!

tapi dalam masa yang sama excited juga
ye la
pengalaman baru katakan!

uolz macam mana pula?

^_^


Salam Ramadhan dan Selamat Menyambut Aidlifitri
daripada Isma dan suami..

p/s: hihi... dulu kan suka forward msg raya, daripada saya dan suami (walaupun masa tu belum bertukar status, sekadar gurauan.. la ni, dah boleh dah.. hehehe)

 harapnya dapat la posing sakan di sisi kekanda terchenta gitu!
hihihi.. nasib la ye kekanda, adinda memang suka amek gambar
me? contra dengnan suami..
heheh

biasa la kan, compliment each other insyaAllah
:)