Posts

Showing posts from September, 2014

SEBUAH KELAHIRAN

Image
Assalamualaikum wbt,

Allah.. rindu sebenarnya nak berblog.. tapi apa kan daya.. memang tak ada daya.. hihi  ^^

***

Alhamdulillah.. hari ini genap sebulan.. eh ye ke? syukurrrrrrrr...
badan pun dah kembali bertenaga :)

InsyaAllah, entry kali ini kita nak kongsi pengalaman bersalin.. sungguh! pengalaman indah yang tak mungkin dapat ku lupakan sampai bila-bila  T_T

***

Berikut rentetan pengalaman terindah kelahiran puteri sulung kami;


13 Ogos 2014

Rombongan sekolah ke Petrosains dan Kilang Gardenia.
Seronok bukan main lagi dapat sertai rombongan sekolah buat pertama kalinya.. hihi.. kalah anak-anak  :)

Penat juga melayan anak-anak yang MEMANG TAK RETI DUDUK DIAM kan kan.. tapi HAPPY tengok mereka GEMBIRA, Alhamdulillah...

Malamnya memang sakit kaki la... 

Nak tidur malam, pergh! sakit... perut mengeras... sakitnya.. tidur sampai nangis-nangis... sampai terlena.... walaupun terjaga-jaga tidur la juga...


14 Ogos 2014

Paginya memang rasa tak larat.. so, kanda ajak pergi KPMC Puchong, cek! huhu... seram pu…

NEWBORN CHECKLIST - HOSPITAL (UPDATE VERSION)

Image
Alhamdulillah syukur...

lepas satu, satu rahmat Allah kurniakan
hamdanlillah  :)

Sebelum kita kongsi pengalaman bersalin, berpantang, melayan baby dan bf journey.. seperti yang dijanjikan sebelum ini, kita nak update NB checklist..



*************************
bagi yang follow entry kita yang terdahulu boleh take note ye

yang ini ada senarai lama  :(

tapi kali ini kita kongsikan senarai baru berdasarkan pengalaman sepanjang menginap di hospital tempoh hari ye..

moga entry kali ini membantu kalian... insyaAllah


*************************
SENARAI KELENGKAPAN IBU DAN BAYI (HOSPITAL)
A) BAYI
1 Set baju/seluar (semasa discaj daripada Hospital) 1 Barut 1 Set sarung tangan/kaki 1 Kain Bedung/Napkin 1 Topi
B) IBU
Buku Merah Dompet HP & Charger 1 Tudung & Serkup (semasa discaj daripada Hospital) 1 Set persalinan - blouse butang depan & skirt/kain batik (semasa discaj daripada Hospital) 1 Pek Seluar dalam pakai buang (5 helai, lebih ni) 1 Baju dalam 1 Bengkung 1 pasang Stokin Quran Toiletaries Kurma Botol Air

*******…