Monday, March 10, 2014

Mommy To Bee (Laman 6)

Assalamualaikum semua blogger, M2B dan kawan-kawan sekalian,

teruja nak kongsi kisah semalam
on the way, balik dari rumah keluarga di Shah Alam, memang dah rancang nak ke Ekspo Buku Islam 10 Putrajaya, jadinya, bila lalu kawasan rumah kami nampak lagi sign board ni, memang menggoda-goda dan memanggil-manggil..

jadinya, kanda ku bilang; "nak pergi tengok ke?"
ku jawab; "tak awal ke? tapi teringin..".
kanda bilang lagi; "tak apa, just get an idea.. boleh je".
dengan girangnya spontan ku katakan, "nak!!!! jom!!!".
lalalla... seronoknya bukan kepalang, walaupun tak tahu apa yang ada di situ

apakah?
hihi... pergi cuci mata kat My Dear Warehouse Sale kat Meranti Jaya, Puchong
http://www.shoppingnsales.com/2014/02/26/27-feb-9-mar-2014-my-dear-warehouse-sales/

disebabkan tahap keterujaan melampaui batas
IM tak ambil satu pun gambar
mana tak nye, ada baby court set, harga range ratus-ratus tak sampai pun RM800
lawa!!
stroller + carrier Allah! below RM500 pun dah elok sangat!!
IM ingat lagi time adik bongsu IM
ayah belikan stroller je pun dah nak RM500 kot
memang dah set, STROLLER baby itu mahal!

sekali pi sini, pergh!! memang IM rasa nak borong
tapi ye la kan, awal lagi
so, IM dan suami berdoa agar Warehouse Sale ni ada la lagi ye
moga ada rezeki kami dan anda semua berjimat di sini..
ameen

Ya Allah, moga ada la Warehouse Sale ini lagi tahun ini
ameen  :)

Mommy To Bee (Laman 5) - Tips Kesuburan

Assalamualaikum wbt,

Rasanya dah sampai masanya IM berkongsi rahsia ini
hihi
rahsia la sangat kan
macam perkongsian gitu la...

ye... Alhamdulillah
semua rezeki memang Allah yang tentukan
tapi penting juga untuk kita hambaNya untuk berusaha kan?
ye usaha!

SHAKLEE

ye... permulaannya begitu
mula-mula target nak kuruskan badan
hihi..
memang dari zaman muda-mudi dulu memang aim nak kurus je
semua produk nak cuba
jangan tak tahu...
Herbalife, SD II, De Herbs, apa sahaja la
semua.. layannnn...
so... bermulalah kisah cintan dengan Shaklee

mula-mula terjebak sebab angah consume Lecitihin dan Alfalfa
tegedik la nak kurus juga
so, belilah daripada cousin terchenta

lepas tu baru sedar yang Shaklee ni, macam bagus je, macam best je
^_^
lepas tu kita try la pula GLA, sebab katanya GLA ni boleh membantu untuk regulatekan period kita
IM memang period irregular, so nak jangka memang tak terjangka la
so, habis satu botol.. sedar yang PMS dah tak ada
aah! selalunya IM akan dapat detect nak dekat-dekat period if demam dan sakit belakang
kalau munculnya gejala ini, selalunya seminggu kemudian akan datang la period terchenta
hehe

jadinya, sejak ambil GLA hilanglah semua gejala terebut, biiznillah  :)
opss... gitu ek
tu la pasal..

then, tergerak dalam hati, bagus la Shaklee ni, nak jadi ahli la
hahha
memang tiada sesiapa pun yang paksa
tapi kesedaran sendiri la ni ye :)

Alkisahnya, terus contact akak kepada kawan kita 
dan join member Shaklee
hahhaha..
puas sangat,dapat member kit, boleh baca sendiri dalam manual dan buku2nya 
apa khasiat dan manfaat setiap produk, plus murah seh jadi ahli!
hahaha..
sorry, bukan itu pointnya...
jom straight to the point :)

bila dah jadi ahli, buka kitab Shaklee
wah!!!! kagum kejap, banyak rupanya supplement kita boleh ambil
since Shaklee BUKANLAH UBAT-UBATAN
so, tiada la terma, ubat ini untuk sakit ini, yang ini untuk penawar ini
tapi, bagi Shaklee, mereka tawarkan, vitamin ini baik dalam mempertingkatkan/membantu.....bla..bla..bla...

maksudnya, kalau anda perlukan vitamin untuk kawal berat badan misalnya, anda tak perlulah rigid, "oh, aku kena makan yang ini, yang ini tak boleh (vitamin)".

sebagai contoh;
anda boleh ambil Omega Guard dari Shaklee
selain membantu dalam pemecahan lemak tepu dalam darah, omega diakui baik untuk tumbesaran dan sel-sel otak
kenapa? sebab dalam omega ada DHA dan EPA
wah! gitu.. Allahuakbar! hebat kan...

jadinya, IM pun ambil keputusan, dah berapa bulan nikah kan..
nak juga merasa baby berenang2 dalam perut (aci tak?)
hihi... sorry kalau ayat merepek ek..  ^_^

so, IM pun ambil keputusan untuk amalkan GLA, B Complex dan Vitamin C
untuk kanda tercinta, IM mula-mula bagi dia makan Alfalfa dan Vitamin C untuk kurangkan resdungnya, lepas tu, IM tambah pula dengan Zinc Complex
sebenarnya, Alfalfa tu baki masa set diet hari tu..
hihi..
jimatkan!!!

so, IM nak cadangkan buat kawan-kawan sekalian yang tercari-cari produk yang sesuai, ni IM senaraikan;
untuk info lebih lanjut boleh whatsapp IM terus, 0173733012


SET KESUBURAN SUAMI ISTERI

Zinc - Harga Pasaran : RM33.75

GLA - Harga Pasaran : RM91.25



SET BASIC UNTUK LANGSING (Bawah RM100)


Alfalfa - Harga Pasaran : RM53.75

Lecithin - Harga Pasaran : RM52.50



SET ALAHAN / RESDUNG



Alfalfa - Harga Pasaran : RM53.75

Vitamin C - Harga Pasaran : RM92.50


Dengan Shaklee, sebarang pembelian hanya dikenakan RM10 untuk penghantaran seluruh Malaysia. Almaksud, sebanyak mana pun anda beli, RM10 sahaja caj penghantaranny, KECUALI jika anda membeli VIVIX; caj penghantarannya adalah PERCUMA!

Allah! Shaklee ni, memang best kan... ok.. nanti IM kongsikan tips lain ye, sebab hari ini IM cuti :) nak study macam2 la... nak tahu apa-apa info boleh hubungi IM ye, insyaAllah IM akan membantu mana yang perlu..

oh ye, ramai yang hubungi IM tanya macam-macam pasal Shaklee walaupun purchase daripada orang lain.. kesiannya.. IM harap sangat, kawan-kawan yang nak purchase produk Shaklee dapatkanlah pengedar yang mampu membantu dan guide anda dengan sebaiknya.. ye la, rugi kalau beli, tapi tak dapat info yang lengkap ye....  :) sayang sangat...

jumpa lagi!

IM tengah semangat study Diari Kehamilan, semalam baru beli kat Pesta Buku Islam Putrajaya
IM happy sangat, cita-cita nak beli tafsir quran WARNA PINK yang hukum tajwidnya warna-warni tercapai, Alhamdulillah!
mesti baby pun happy sangat! hahaa... over kan!


mula-mula sedih, sebab tak dapat cari warna PINK, tapi IM beli juga yang warna purple tu, kanda dah bilanng; "Tak payah la beli dulu, cari lagi, nanti kang tak semangat sebab bukan WARNA PINK."
Kita jawab, "tak apa la, sebab tajwid dia warna-warna.."..

Lepas beli, jalan kat gerai lain pula..."Bi!!!!!! ada warna pink!!! murah pula tu!!!"
nak nangis rasa!
"nak beli juga! nak beli juga!"
hahha...

kanda terus sengih dan geleng  (-_-)"
sabar sungguh dengan kesengalan isterinya
oh ye, IM suka kumpul duit belanja yang kanda bagi
so, bila jalan-jalan dating, IM nak beli pape, IM akan guna duit yang dibagi tu
so, kanda tak ada la bising
contohnya, pi shopping complex, melencong ke Watson, nak beli lotion sebab kaki kering (hahha) 
beli kasut, sebab boring pakai sandle; tapi last2 tak pakai pun, sandle juga yang layan
hahahha

ops.. sambung cerita, IM beli juga yang warna PINK tu
o yang purple tu hasratnya nak bagi kawan
kawan yang mana tak fikir lagi
nak bagi kawan blogger yang M2B nak tak?
tapi tak apa ek pos Quran? risau IM



wallahua'lam... mari baca buku :)