Posts

Showing posts from June, 2013

DOA SEGALA DOA ^_^

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

JAMPI PENGASIH

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

SELAWAT MUNJIYAH

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA DALAM KESUSAHAN

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA ORANG BERHUTANG

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

INNER NECK ITU SATU KEPERLUAN

Image
Assalamualaikum wbt,
my dear... yang baru terjah blog IM Ahlan Wa Sahlan yang selalu intai-intai blog IM Syukran 'ala Kulli Hal
entry yang ini, IM nak promo yang ke 190 513 260 513 kali tentang Inner Neck yang sangat ohsem ini!
Nak order? KLIK DI SINI atau nak mudah, bagitau je IM atau whatsapp IM -> 017 3733 012
Nak tengok contoh penggayaan? KLIK SINI PULA dan JUGA SINI

DOA PENGASIH

Image
Bismillah... Assalamualaikum wbt semua ^_^
Jerebu teruk ke kat kawasan uolz? kat Shah Alam ni, IM feeling-feeling macam tinggal kat highland gitu tapi x sejuk la hihi
anyway, petang ni Alhamdulillah hujan moganya, kuranglah sedikit kadar kejerebuannya ek insyaAllah Biiznillah La haula wala quwwata illa billa
Petang ni, hujan so, IM nak ajak kalian semua untuk doa banyak-banyak ye oh ye, sekarang memang IM scheduled entry banyak koleksi doa moga, amal yang kecil ni pun Allah pandang dan consider as ibadah insyaAllah
ok, kali ni, IM kongsikan doa pengasih sudah ! x perlukan bomoh la untuk ubat pengasih ni minyak segala macam yang pelik-pelik say no to those things ok semua ^_^
jom... doa sama-sama IM insyaAllah, kita jadikan amalan ye IM pun baru nak mula tiada istilah TERLAMBAT dalam BERIBADAT ye sayang-sayang



Tinta IM : aye ayang amat kat ami aye. aye indu amat kat ami aye. ami aye, aye nak dok dekat2 ame ami aye. aye x suka dok jauh2 dari ami aye. sebab aye selalu nangis bila x nampak ami aye. (hihihi... sil…

DOA MENJAGA HAFAZAN

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

BLOG WALKING : IDEA SUSUN ATUR ^_^

Assalamualaikum wbt semua,
harapnya sihat la ye ^_^ insyaAllah, bi iznillah
yang semput-semput tu, kalau dapat elakkan urusan di luar,  silalah duduk diam-diam dalam rumah ye insyaAllah ada hikmah melangit tinggi daripada musibah jerebu ini insyaAllah
oh ye, kali ini IM nak kongsi sedikit sebab lama dah dok follow Instagram kak sabby ni semua menu sorbet dia sangat ohsem la
Moga IM diberi kekuatan untuk follow menu Kak sabby ni Ramadhan nanti insyaAllah
oh ye, tadi ke semalam ek, Kak Sabby buat Apple Pie, lantas semak la resipi Kak sabby dalam blog dia dah puas cuci mata dengan Apple Pie Kak sabby, apa lagi, buat la serang hendap
wah!!!! seronok dapat tips susun shawl.. kite ada juga buat gulung-gulung shawl tapi tak dirikan macam Kak Sabby, so, memang makan ruang dan tak cantik so, lepas ni nak follow tips kak sabby la
oh... siapa Kak sabby yang IM cerita ni? jom terjah! blog Kak Sabby yang sangat cute, comel dan cun ^_^

Tinta IM : Mood kemas baju masuk beg, dengan harapan menggunung tinggi kalah Everest n…

SAYANG

Image
IM : Eeeei... sayang...
MR IM : iye.. (sambil senyum dan pandang IM)

IM : Ha??

IM : Hihi.. bukanlah... sayang sebab kuah rojak ni tak habis..
MR IM : ha?? kuah rojak pun dipanggil sayang

IM :   (~_~)''








Tinta IM : Masalah bila kena jaga setiap butir kata, maksud pelbagai  ^_^

DOA UNTUK SABAR

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA KEAMPUNAN DAN KESAYANGAN.. YEY!!

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA KEAMPUNAN DAN HINDAR KEJAHATAN

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA KEBAHAGIAAN KELUARGA

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA MUDAHKAN URUSAN KITA ^_^

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA ORANG NERVOUS ^_^

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

A B C MELODI KITA

Image
Allah menganugerahkan kita dengan satu rasa ini Bukan paksaan atau lakonan yang boleh diuji apa adanya Cinta, satu kata yang indah buat kita Dan semuanya bermula selepas ijab dan qabul terlafaz Esak tangis dan tawa mengiringi hari Fantasi yang diterjemah menjadi realiti Gagahkah kita menongkah masa kini dan masa depan nanti? Hanya kita yang mampu mencorak semua dengan izinNya Ingatan, nasihat dan dorongan yang tak putus yang kita damba Janji yang diikat di hadapan Allah, Rasulullah serta keluarga Kuharap akan terus segar memayungi hari-hari kita nanti Lautanujian dan dugaan pasti datang mendepani Manusia juga akan pasti menguji Nyahkan segala curiga yang mungkin menular di hatimu dan diriku nanti Onak dan duri sama kita redahi Pasti dapat kita harungi dengan sabar dan Iman di hati Qada' dan Qadar ketentuan Ilahi Redhakan diriku ini dari awal, kini dan masa depan nanti Selamanya syurgaku di sisimu pasti Tak putus doa dan harap kutitip pada tiap sujud usai solatku Untukmu yang paling kucintai Virus yang…

DOA MOHON DITETAPKAN PENDIRIAN

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

SAMBUTAN JUBLI EMAS TH

Image
Assalamualaikum wbt semua... wah... lama rasannya tak post entry malam-malam ek
bukan apa, balik kerja mesti penat so, memang malas la nak update malam-malam tapi malam ni, IM transfer gambar majlis Sambutan Jubli Emas TH
fuh.... kenangan manis yang teramatlah buat IM yang akan sayonara daripada TH khamis ini, insyaAllah bi iznillah
Al kisahnya, IM memang tiada hati nak join dinner ni ye la, nak berhabis duit bagai macam anggota yang lain memanglah IM tak mampu dan tak sanggup
so, bila last minute dirayu-rayu oleh kakak-kakak office (ok.. IM memang selalu kalah dengan pujuk rayu orang ni) so... IM pun minta izinlah daripada kekanda tercinta ye la... IM PJJ dengan kekanda weekend sahaja masa nak jumpa kan.. so, bila decide untuk pergi dinner, alahai... rasa sayaaaaaaaaaanglah masa yang diguna pakai untuk dinner tu
IM takut je, pengorbanan masa tersebut sekadar satu kerugian hihi ^_^
punyalah....
Alhamdulillah, bila kekanda dah bagi keizinan dengan bahagia la IM inform akak-akak office nak pergi dinner tapi …

KARYA IM : DOA UNTUK SAHABAT

Image
Ma'assalamah Ilal liqo'
kalianlah sahabat terunggul dikirim Allah buat penemanku kala suka duka dan bermacam rasa
Allah tahu kalian yang terbaik buat diri ini kalian semai rasa cinta Allah dan Rasulullah kalian kadang cambahkan rasa ceria tak terkira dan ada kala kalian juga memercikkan sedikit lara di jiwa
apa yang pasti nikmat kasih ukhwah fillah yang Allah hadiahkan ini adalah sebuah nikmat antara nikmat-nikmat dunia yang sangat berharga buat diri dan juga harapnya buat kalian juga
Moga sahaja Allah masih kasihan pada kita lalu dikirimnya manisnya tautan ukhwah kita dan kita saling mendoakan tanpa pinta ikhlas, bila hati kita rindu
Inni uhibbukkunna fillah abadan abada Ameen Ya Robbal 'Alamin



Tinta IM : Suasana suram dalam hati dah makin kencang gitu! huhu... tapi hidup ini sangat perlu.. butuhkan penghijrahan.. untuk maju, kita harus berubah kan!
InsyaAllah, ada hikmah melangit tinggi yang Dia rancang buat IM, sahabat-sahabat TH dan anda juga... InsyaAllah.. Yakin, buruk baik perancangan Al…

DOA SEGALA PENAWAR

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA ISTIKHARAH

Image
Sumber : www.darussyifa'.org


DOA PEMBUKA APA YANG TERTUTUP

Image
Sumber : www.darussyifa'.org

DOA SUPAYA ALLAH MENCUKUPKAN KEPERLUAN

Image
Tinta IM : Doa kan senjata orang Mukmin  ^_^

DOA BERTEMU JODOH

Image
Assalamualaikum wbt,
salam Jumaat salam kedamaian salam penuh takzim
moga kita semua sentiasa dalam redha dan rahmat Allah insyaAllah
oh ye, IM tengah dengar khutbah live di Bangunan Lembaga Tabung Haji dan harap-harapnya ini bukanlah yang terakhir kali IM dengar di sini T_T
Kisah tentang Ashabul Kahfi.. baru nak mula so, IM kena pos entry ni cepat-cepat ye
IM nak kongsikan doa ini buat sahabat-sahabat tersayang moga ini juga tercatat sebagai usaha dakwah yang tak seberapa dari IM walaupun dah selalu sangat doa ni dipost, tapi tak apa la kan
sharing is caring wallahu'alam

(^_^)

KARYA IM : RASUKAN HATI

Image
Inilah yang sering berlaku kalau dah namanya memang kuat bebel atas kertas dalam blog atas FB
apa pun tak boleh!
memang sungguh kenyataan
saya hanyalah hamba Allah yang dipinjam Aqal ligat berputar yang dibagi jemari menari selari yang dihadiah mata pantas menangkap yang ada hati sentiasa emosi
Maaf andai selalu menyentap Iman kalian Maaf andai sentiasa menghangat jiwa kalian dan maaf juga andai sekerapnya menyemak fikiran kalian
saya cuma hamba hina dipinjam ke alam sementara sampai masa pulang pada pencipta
moga Dia pelihara segala amal kita tak menyimpang jauh dari landasan Dia saya, kamu dan mereka kita semua sama
tak punya apa-apa
bila dijemput Yang Maha Esa kembalilah kita dibawa bekal amal yang tak seberapa
betahnya kita mengharap syurga Pencipta pantaskah kita selayaknya duduk di singgahsanaNya? usaha harus digembling juga keringat pahala secukupnya
sanggupkah berdepan azab Neraka? memang tak mampu menanggung sengsara! apinya meledak tak nampak kita di dunia fana usah leka
Kita punya pusaka agama Kitab dan Sunnah …

BOBOIBOY

Image
Assalamualaikum wbt semua  ^_^

# Amaran : Entry kali ini PANJANG juga ek!

tiba-tiba IM rasa nak post entry pasal my boyzzz ops... ramai sangat ke?
IM ada 3 orang adik lelaki dan seorang adik perempuan tapi, peliknya IM rapat dengan boboyz
ish ish ish pelik ke? x la... IM rapat dengan adik perempuan IM bila bab nak pilih baju, shawl,  bla bla pasal perempuan la tapi selalunya banyak gaduh-gaduh manja gitu
ANGAH
Nak kisahkan tentang adik IM yang pertama ni; ANGAH dari kecik memang sangat rapat, dulu kami pakai baju mesti sama je t-shirt seluar semua sama hihi cute kan... (x sempat nak scan gambar untuk tepek kat sini) sumpah cute! masuk bakul lempar dalam gaung maaf ganas pula gaya bahasa IM
ok ^_^ Angah ni budaknya bijak serius! lagi bijak dari IM dari kecik lagi memang cerdik kat tadika dapat anugerah pelajar mithali tapi kat rumah..kus semangat!!! pening nengok perangai dia (ibu kata) dia start berpuasa awal
tak macam IM darjah satu puasa pun satu hari hihihi  ^_^ oh anakku nanti, sila jangan ikut jejak ummi mu yan…