Posts

Showing posts from September, 2015

Mommy To Bee Lagi (Laman 2)

Image
Assalamualaikum semua bloggers ^^

pagi ni dapat up entry sebab Azra dah tidur semula lepas subuh, selalunya Ummi pun lena sekali. Tapi hari ni Ummi terlebih energy..hihi.. (haha..dan dan je dengar suara Azra merengek dalam bilik..hahha..nasiblah Ummi)

Pagi ni mencari info tentang Morning Sickness...
sebenarnya..kali ni bukan setakat Morning Sickness, tapi lebih kepada All Day Sickness hahah.. dahsyat kali ni dan agak mencabar...Sangat berbeza pengalaman yang Ummi lalui berbanding fasa kehamilan pertama (masa Azra). Benarlah bagai dikatakan orang, setiap kehamilan memang berbeza.

Apa yang beza?
Wallahi! masa Azra dulu memang tak ada sebarang alahan, badan pun cergas je selalu. Cuma waktu lepas maghrib je akan loya, dan muntah, lepas tu ok dah. Tapi kali ni MENCABAR! SANGAT MENCABAR bagi diri ini...

Badan rasa lemah, selalu sakit bagai sengal di bahagian bawah abdomen (bawah pusat), loya TAPI TAK MUNTAH MUNTAH T__T ...sampaikan suami runsing dan tanya, tak ada ke ubat bagi elok? punyalah dia …

Mommy To Bee Lagi (Laman 1)

Image
Subhanallah..Alhamdulillah..Allahuakbar..
Syukur.. Allah masih sudi menganugerahkan rezeki dan nikmat pada hambaNya yang penuh dosa ini
hukhuk..
sebak rasa...

Alkisahnya,
Ummi Azra macam masih dalam mimpi lagi ni
hihi..tapi tadi dah scan kali ke-2, syukur..
dah nampak dah, clear sangat heart beat Adik Azra.. Alhamdulillah

Perasaan?
Allahuakbar!
rasa macam 1st time pregnant je... macam tak ada pengalaman hihi

Tapi memang benar, orang kata setiap kehamilan kita akan rasai situasi berbeza
BENAR!!!
benar ya amat..  T_T

Ummi Azra dapat rasakan kelainannya..
Masa Azra dulu, Ummi cergas..berjoget sana sini dengan students tadika
Tak ada alahan, cuma muntah2 lepas maghrib, itu pun tak lama tempohnya

TETAPI..................
Uhuk uhuk.. awal-awal hari tu, ummi siap demam
Lembik...Nafsu makan kalahkan MONSTER (agagag..lepas makan..lapar..lepas makan..lapar...)
Loya jangan cakap...dari pagi sampai nak tidur pun loya
Berat pun dah turun..

Tak apalah Adik Baby.. Ummi bertahan
Risau juga bila kerap sakit-sakit bahagian …