Wednesday, January 27, 2016

Mommy To Bee Lagi (Laman 3)

Subhanallah
Alhamdulillah
Allahuakbar

Syukur.. pagi ni pergi checkup.. saja lewatkan sikit..patut 15hb hari tu
Almaklumlah, guna duit sendiri sebab checkup kat klinik swasta kan...
bukan apa..kesian dan MALAS lebih nak ke Klinik Kesihatan biasa..hihi...

so.. last month ada buat blood test, Alhamdulillah doktor bagitahu result semuanya ok
Tekanan darah pun border line..kahkah.. biasa la..tu normal la untuk iolz..
sikit je lagi nk capai 11, kata doktor seakan memahami..ahahahha...


********************

tapi.............................. teruk naulah pregnant kali ni
baru 6 bulan dah 59kg
ahahahaha..dah sama berat masa nak bersalinkan Azra
siap bagitahu doktor, ni berat masa 9 bulan dulu ni doktor
doktor Suraya ni style makcik2, tapi tak kepochi
dia senyum, siap angguk dengar Ummi Azra bebel (ni sapa doktor, sapa patient entah?)

Doktor Suraya cool je jawab, "ni boleh bertambah lagi ni...(berat)".
hahhaa..hamek! merasalah keberetan yang nyata!
nak keluar rumah pun rasa malas, sebab turun naik tangga
Almaklumlah rumah atas langit..haha...kalau boleh xmo bawa pape, beg ke..hatta dukung Azra pun ayahnya yang settlekan..


**************


ahahha...
oh ye...patutlah rasa perut padat..rupanya adik baby buat aksi..kepala kat bawah
kalau ummi ke toilet nk cangkung memang agak sengsara sikit la
apadehal..sikit je kan..
tapi kali ni memang adik baby lebih aktif dari Kakak Azra
dan..alhamdulillah seperti firasat ummi dan juga ummi doa dan idam-idamkan
tadi dapat scan jantina adik baby

InsyaAllah, Ummi Ayah ready ^^
sepasanglah hendakNya..Allahumma Ameen
tapi ummi dah warning ayah.. kenalah beli baju baru, since baju kakak Azra mostly PINK
ahahha..nasiblah..kalau ummi rasa nak pakaikan pink apadehal kan..
syweet jgk kan kan..

Ummi Ayah doakan adik baby membesar dengan sihat dan kuat
moga jadi anak yang tabah...Anak Soleh Hafiz macam kakak Azra Solehah Hafizoh...
Allahumma Ameen..

Nanti ummi rajin, ummi korek-korek la stok baju kakak Azra, tengok apa yang adik baby boleh guna nanti
kalau tak cukup baru topup beli baru
Almaklumlah sayang, sekarang ni musim gawat
semua barang pun mahal sayang..
ummi dah siapkan barut untuk adik baby..kalau ummi boleh kait baju seluar, semua pun ummi buat sendiri, tapi idok le ummi mampu
 






sekian, bebelan Ummi..

Tuesday, January 26, 2016

SUSU KAMBING

Susu kambing khabarnya, susu kedua terbaik selepas susu ibu.

Pregnant kali ni, macam teringin pula nak minum susu kambing. Penangan setiap hari buka IG nampak je iklan Umaima by Abby Abadi tu. Lagi lagi bila ada perisa strawberry (orang kalau dah gila pink memang gitu..terpengaruh sungguh!)

last-last, petang ni buka FB, tekan sana, tekan sini, jumpa la Page Imuslimshop.com ni ha... nampak pula boleh request sample Susu Kambing Lazz.. macam lazizah je... meh le kita try..

Uolz kalau teringin nak merasa juga meh kita cuba sesama ye... buka SINI dan tekan Dapatkan Sample untuk isi borang sample tu ye..

tak pun klik je SINI senang cerita..hihi..
Selamat bersusu kambing ^^




uolz yang dah biasa minum susu kambing pilih jenama apa? dan kenapa? boleh kongsi sikit....