Posts

Showing posts from August, 2014

RESIPI : MASAK : MAKAN

Image
Assalamualaikum..

terjah secara pantas je ni...
tadi lepas solat asar, terus suarakan hasrat kat encik suami..
nak p pasar la...

nak makan keropok lekor dengan char kuey teow..
pergh!!
sampai gitu dia punya teringin...

disebabkan cuaca yang agak panas lagi
terus la surf..
cari resipi kononnya..

teringin nak buat cream puff..
mula dah dia kan kan  :)

sekali encik suami pun datang dekat...
oh ye.. lupa pula dia teringin naka makan pai epal
maka cari la juga resipi

lepas tu request pula pancake..
nak makan dengan hot chocolate katanya
pergh!!! selera tak tahan   :)

lepas dah masak2 nanti kompem ada ayat yang biasa didengar...
"sejak kawin ni.. asyik makan je.."

hahahaaaaa... mana taknya... kesian encik suami.. berat dia dah plus plus plus dah..
penangan si isteri yang gila ke dapur..
saya tak pandai masak, tapi saya RAJIN Masak..

beza ye tu  :)
okbai! jom p cari keropok lekor  :)
dan... air kelapa.. yummy!!!! 






Mommy To Be (Laman 12)

sebenarnya
















malu














nak 





















ngaku














kami





















ada























masalah besar!!!!












BESAR PUNYA ^_^


















tak ada idea nak bagi nama kat baby
hihi.. sekian.. wassalam  :)

Mommy To Be (Laman 11)

Short entry....

Assalamualaikum semua,

salam Aidilfitri  :)
wah wah... masih sambut raya sana sini ye?

Alhamdulillah, misi puasa 6 kita berjalan lancar... syukur.. masih berbaki 2 hari, sambunglah isnin dan selasa nanti, insyaAllah  :)

nak kongsi kisah lucu ni..
sebab kat tadika tu ada 2 orang la teacher yang tengah preggy.. kita dengan Teacher Fiza
pastu due kami beza seminggu dua gitu je

kaki teacher fiza dah membengkak dengan jayanya..
yang kita pula, punyalah diorang jelous..
alhamdulillah masih ok  :)

pastu Teacher Gee punya ayat paling takkan ku lupalah.. SAMPAI BILA-BILA;

Teacher Gee : Isma.. awak kaki kecik (kurus) macam tak mengandung... ha!!!  akak tahu! akak perasan!! apa tau?
Saya :  apa kak?
Teacher Gee : hidung awak! aah.. hidung awak dulu kecik je dan comel (hahahha.. comel tu tambahan jerrrrrrr) sekarang dah kembang
Saya : ha???????
Teacher lain-lain : aah la Kak Gee.....
Saya : heeeeeee??????????????   (-_=)''

***************************************

kembang pun kembang la kak oi

NEWBORN CHECKLIST (HOSPITAL)

Assalamualaikum wbt..

fuh!!!
Allahuakbar..
kadang rasa macam lama je penantian yang satu ini
kadang rasa macam eh eh.. kejap je..
kadang rasa macam.. eh? ye ke ni?
kadang rasa.. emm.. penatnya..

hahhaha..
walau macam2 rasa, syukur dengan segala nikmat pinjaman Allah
Allahuakbar!
nikmat yang Allah beri tanpa henti datang dalam pelbagai cara
ada ujian yang buat rasa lemah
ada rasa bahagia, hati berbunga-bunga
ada rasa sakit
dan macam-macam lagi
apa yang pasti.. Allah tak akan pernah jauh kan  :)

wallahi.. kita hambaNya kalau nak rasa nikmat dalam suka dan duka
apa2 hal semuanya kembalilah pada sang pencipta
sebab tu ada yang bila sakit, rasa damai bahagia je.. sebab yakin semua yang Allah beri tu bersebab kan  :)

****************************

oh ya... marilah kembali kepada topik asal..
maaf ek.. kita kan memang suka membebel.. hihi

****************************

lama dah buat pencarian untuk senarai lengkap barangan bayi dan ummi to be
tapi ye la kan, lain orang lain la keperluannya
kita…

ADILFITRI 1435H (2014)

Image
Allahuakbar Allahukabar Allahuakbar
Alhamdulillah, syukur yang tidak terhingga dipanjatkan kepadaNya
Tahun 2014 ini merupakan tahun kedua kita meraikan Aidilfitri dengan kekanda terchenta hihi  ^^ tapi yang paling bestnya tahun ni Allah beri kesempatan raikan dengan status baru, bakal Ummi gitu :)
Alhamdulillah.. syukur..
****************************************************
Dalam keghairahan semua orang membuat persiapan raya kami pula lain ceritanya, sibuk siapkan barang baby hahaha..
memang tak terfikir langsung pasal baju, kasut raya bagai (bukan tak terfikir, tapi fikir tanpa sebarang tindakan.. x excited pun nak raya sangat.. lebih kepada KETERUJAAN nak sambut permata hati gitu)
nasib la baju raya memang setiap tahun (dah jadi kebiasaan) sedondon dengan keluarga (untuk pagi raya pertama)... makanya dah beli kain awal-awal lagi sebelum Ramadhan tambahan pula, memang baju2 ibu yang jahitkan.. alhamdulillah..
Makanya tahun ini beraya dalam sederhana la kan, beretepatan la dengan situasi sekarang..…