Wednesday, July 27, 2016

Mommy To Bee Lagi (Laman 9)

Masuk wad Bersalin???

Aduhai..dah kenapa pula ni?
Nurse suruh tunggu kat luar lepas tukar uniform pink
Lepas tu datang bawa Wheel Chair
hoohoo..merasalah layanan 1st class gitu
Lepas tu doktor pas fail kat nurse untuk di bawa ke level 4 (LR)

fuh....terpinga-pinga kami suami isteri
rupanya, klinik pakar nak tutup dah pukul 5, so, doktor still nak monitor heart beat adik baby
so, diorang pass la kita ni kat doktor kat LR
hoho..bermula kisah lain pula di sini

DUA JAM TERBARING!!!

Allahuakbar!
rasa nak patah tulang belakang sebab terlentang je baring
dari minit ke minit, jam ke jam
berdoa semoga adik baby selamat, tak ready nak bersalin hari ni
plus, tak solat asar lagi time ni
husband pun tak tahu kat mana..mesti penat menunggu

sejam berlalu, CTG masih lagi dalam pantauan doktor
jam menunjukkan 5.00 petang
"ish..dah masuk asar ni...hati dah tak sedap"..
sambil nurse pasang kertas untuk print out result CTG
sempat lagi cakap, lambat lagi ke?
saya tak solat lagi ni..dah lambat ni..dah 6 lebih..
serabut betul !!!
sambil tu istighfarrrr

Alhamdulillah, 6.30 petang doktor datang dan beritahu dah boleh balik
terus minta izin tumpang solat kat LR tu
branula pun dibuka, terus berdesup pi solat

Syukur..semua berjalan lancar

masa pregnant, ligat ke sana sini, jadi personal shopper Ikea.... rindu pula nak makan meatball Ikea