Posts

Showing posts from March, 2015

KELEBIHAN ZINC COMPLEX SHAKLEE

Image
Bersempena bulan promosi Zinc Complex Shaklee (1-28 Mac 2015) Mari saya kongsikan serba sedikit perihal Zinc
Kepentingan zinc kepada badan kita v v v v v
Petanda-petanda kekurangan zinc yang wajib kita tahu v v v v v
Kelebihan zinc complex shaklee berbanding jenama lain
*****************

KEPENTINGAN ZINC

(^^)v

Setiap sel di dalam badan kita saaaaangat memerlukan zinc kenapa ye???
1) Zinc MERANGSANG 1001 enzim untuk tindakan biokimia dalam badan kita, dan seterusnya membantu dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan juga protein.
apa lagi kepentingan Zinc?
2) ianya AMAT PENTING dalam membantu dalam pertumbuhan rambut, kuku dan kulit yang sihat
lagi?
3) membantu dalam penyembuhan luka (sebab tu orang bersalin/operate makan ikan haruan.. sebab ianya tinggi tahap zinc)
4) juga penting dalam meningkatkan imuniti badan bagi melawan penyakit dan SEL KANSER

5) penting untuk DETOKS; dengan mengeluarkan karbon dioksida yang berlebihan dari badan

dan...... YANG PALING PENTING


6)  Zinc MENJAGA kesihatan PROSTAT (Haaaaa..…

Tips Atasi Kekurangan Kalsium

Allahuakbar!
sakitnya badan kalau angkat barang berat atau dukung anak
bangun pagi rasa lemau semacam je
sendi-sendi kerap kebas-kebas
gigi ngilu dan rapuh
gusi berdarah
TAHUKAH ANDA?
anda berkemungkinan KEKURANGAN KALSIUM!!!
mari saya bantu dengan pengambilan Ostematrix daripada Shaklee hanya 4 biji sehari
insyaAllah akan membantu anda menyelesaikan masalah2 tersebut bi iznillah
whatsapp Isma 0173733012 segera!!!!!

Sakit Tulang Belakang & Lenguh2 Badan Buat Ibu Ini RImas, Sampailah.... from iReach HD on Vimeo.

Cara Kembali Slim Selepas Bersalin

gemuk? buncit? gelebeh selepas bersalin?
say NO!!!!
jom kita fahami..  bagaimana Shaklee dapat membantu dalam masalah ini
ada kemusykilan? whatsapp Isma 0173733012
berminat nak dapatkan produk Shaklee? whatsapp Isma 0173733012


Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Cara Elak Sembelit Semasa Berpantang

Assalamualaikum wbt
fuh...kalau cerita bab berpantang ni memanglah panjang macam2 petua macam2 cara ada

sembelit...
buasir....
argh!!!!!!!!!!

siapa yang pernah laluinya memang fasa berpantang itu adalah..... STRESS

nak tahu lebih lanjut?
boleh tonton video ni..
lengkap penerangan bagi set berpantang Shaklee

ingin mencuba rasainya?
boleh whatsapp Isma 0173733012



Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Meal Shakes Kawen yang Sedap

Image
ingin dapatkan produk Shaklee ???? boleh whatsapp Isma 0173733012 segera!!!!!
Bulan ini ada promosi hebat... ESP Beli 6 Percuma 1 (PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP)  ESP Beli 2 5% Off
Zinc Complex Beli 3 PERCUMA 1 Vitalea For Children Beli 3 PERCUMA 1
Whatsapp segera!!!!
0173733012 0173733012 0173733012 
Konsultasi PERCUMA selepas pembelian ^^

5 Kelebihan Soya [ESP Shaklee]

Image
ingin dapatkan produk Shaklee ???? boleh whatsapp Isma 0173733012 segera!!!!!
Bulan ini ada promosi hebat... ESP Beli 6 Percuma 1 (PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP)  ESP Beli 2 5% Off
Zinc Complex Beli 3 PERCUMA 1 Vitalea For Children Beli 3 PERCUMA 1
Whatsapp segera!!!!
0173733012 0173733012 0173733012 
Konsultasi PERCUMA selepas pembelian ^^

Vitamin Ibu Mengandung Shaklee

Image
ingin dapatkan produk Shaklee seperti ilmu yang dikongsikan oleh Master kami? boleh whatsapp Isma 0173733012 segera!!!!!
Bulan ini ada promosi hebat... ESP Beli 6 Percuma 1 (PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP)  ESP Beli 2 5% Off
Zinc Complex Beli 3 PERCUMA 1 Vitalea For Children Beli 3 PERCUMA 1
Whatsapp segera!!!!
0173733012 0173733012 0173733012 
Konsultasi PERCUMA selepas pembelian ^^

Tips Berpantang Sendiri : Set Berpantang Shaklee

Image
Assalamualaikum wbt...
Ada tak yang di sini sedang merancang-rancang untuk berpantang sendiri? yup.. berpantang tanpa bantuan ibu mahupun mertua
mungkin ada yang masuk anak ke 2 atau 3 dah mula nak berdikari berpantang sendiri ni banyak cabarannya  (kata orang la kan.. well.. I baru anak satu.. hihi) 
so.. meh saya kongsikan amalan bagi Set Berpantang Lengkap dari Shaklee
dan saya dah rasainya.. anda patut cuba juga! Whatspp segera.. Isma 0173733012


Vitamin Ibu Mengandung Supaya Kekal Cergas Bertenaga

Image

Shaklee ESP (Energizing Soy Protein) : Apa Kebaikannya?

Image

BOIKOT SHAKLEE !

Image
Ramai yang ragu-ragu dengan Shaklee ye? elok ke? ye ke natural? tak ada side effect ke?
emmm.. meh saya kongsikan sedikit sebanyak ilmu tentang Shaklee.. kalau rasa nak tahu lagi boleh segera whatsapp Isma 0173733012

*********************************
(Sumber : Dr. Malinda Mohd Ali)

JANGAN PERCAYA SHAKLEE Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.
Dah lama juga tak menulis di blog ni. Rindu rasanya :)
Rasanya entry kali ni nak share tentang Shaklee.  Sebab pelbagai feedback yang saya terima beberapa minggu kebelakangan ini. So, saya just nak share some facts yang boleh membantu anda membuat perbandingan.

Ha ha.. Tajuk jer dah macam kontroversi kan?
Serius, Memang Betul.
Jangan percaya Shaklee selagi anda tak tahu 5 fakta penting ini.
10 tahun lepas, ketika saya mula-mula memilih Shaklee sebagai supplement kami, saya biasa dengar orang-orang lama dalam Shaklee kata Shaklee ni Supplement No 1 yang terbaik di dunia. Saya senyum jer tapi dalam hati kata, ye ke? Ye la tuh.. Semua orang berniaga ak…