Posts

Showing posts from October, 2016

SYSTEMATIC SCLERODERMA DAN VIVIX SHAKLEE

Image
Kesan Systematic Scleroderma 2 Minggu lepas pekene Vivix!

---------------


Diagnosed systemic scleroderma dari umur 17 tahun. Sekarang dah 21 tahun. Dah cuba macam2 tapi semua xmembantu. Survey pasal Vivix terus berminat nak cuba.Lepas 2 minggu bagi feedback positive:
❤️ sebelum ni followup every month, tapi jumpa doktor hari ni (lepas 2 minggu consume Vivix), doktor kata much improved. Dan lepas 4 bulan baru followup balik ❤️ ada masalah sendi & kulit yg teruk. Buat masa ni, adik ni kata sendi tangan yg dah start rasa macam nak ok Dapat rasa kegembiraan & bersyukurnya adik ni, dapat cuba Vivix. 😂😂😂 Silakan share & sebarkan... 😊 TQ Dr Ainniah Zulkefli
Whatsapp Isma 017.3733.012 untuk sebarang pertanyaan berkaitan produk Shaklee ^^

ESP DAN GMO???

Image
Ala, ada je soya yg non-GMO & organik kat kedai. Pak Abu yg tanam sendiri soya tu. Dhtu, watpe nak beli soya ESP sampai ratus2?
ESP ni mmg byk lah kelebihan. Dari aspek processing dia sendiri (under control heat bagi nak pastikan protein dalam ESP tak hancur & mudah diserap badan) saja takde sapa boleh lawan. Belum lagi tang low GI, takde pewarna & pengawet, rendah lemak, ade calcium & essential vitamin B. Nak list semua? x daya den.. huhu

Cuma nak highlight satu benda yg setakat ni takde produk lain yg boleh lawan ESP (ala2 mcm Vivix satu2 produk yg dibuktikan secara saintifik boleh repair DNA).

ESP satu2 produk yg dibuktikan secara saintifik mengandungi semua protein asid amino yg diperlukan oleh badan kita; termasuk 9 essential asid amino yg badan kita takkan boleh hasilkan sampai bila2.

Pulak tu, protein2 yg kita dok makan mcm ayam/ikan goreng ni habis hancur sbb dah kena panas (protein sangat sensitif dengan haba. Tinggi sikit je protein tu dah berubah kepada struktu…

HFMD dan Shaklee

Image
HFMD, Hand, Footh and Mouth Disease


Atau dalam bahasa melayunya dikenali sebagai penyakit tangan, kaki dan mulut seringkali menyerang kanak-kanak. Tambahan lagi, kanak-kanak yang sering ditinggalkan di nurseri, pusat asuhan kanak-kanak serta tadika, mungkin berdepan dengan masalah ini.


Ada segelintir ibu bapa yang tidak mengambil berat isu ini, lantaran kesibukan kerja, mereka meninggalkan anak-anak tersebut di pusat asuhan dan mengakibatkan penularan wabak HFMD ini.


Jom kita ikuti kisah bagaimana Puan Sharifah Nurul Kamariah BERJAYA menangani masalah serangan HFMD ini yang telah menyerang anak-anaknya TANPA MENGGUNAKAN UBAT, sebaliknya beliau menggunakan produk Shaklee ^^


Semoga bermanfaat ^^


Whatsapp Isma 017.3733.012

Untuk pembelian serta rundingan berkaitan rangkaian produk Shaklee