Posts

Showing posts from February, 2014

Mommy To Bee (Laman 4)

Assalamualaikum semua...
hihihiii... semangat post entry malam ni bukan apa... ada cerita lawak
apakah?
ok la... begini kisahnya...
Alkisah... nak jadikan cerita selsema macam menjadi-jadi Allah.. so, encik suami suruh jumpa doktor ambil ubat kita apa lagi... ok la.. nanti la... lepas kerja la.. hahha...
ok.. lepas balik tadika... pergilah klinik.. nak pi 7E dulu sebelum pergi klinik sebab nak prepare la kalau kena bayar apa-apa kan sekali, ATM tu ada tulis - DUIT HABIS
adoila... lupa... semalam kan orang dapat gaji patutlah duit habis.. hukhuk  T_T jadinya... pergi juga la klinik tanya Medical Card ni cover tak checkup bulanan diorang kata tak cover ok la... tanyalah range checkup bulanan berapa RM siap cerita ATM habis duit  diorang kata tak apa, boleh guna Debit Card Alhamdulillah... lega...
usai checkup tanyalah berapa bil? RM20.. 
ALAMAK! RM50 ke atas baru boleh guna kad macam mana ni? diorang kata RM10... sambil buka dompet depan diorang
IM : "alaa... ada RM1 je dalam purs…

Mommy To Bee (Laman 3)

Image
Assalamualaikum wbt,
Mommies, bloggers sekalian rindu la nak menari kat keyboard ni tapi, asyik melayan 'kemabukan' ni je so, asyik pending je la jadinya
ok... marilah mengembara bersama-sama gitu ^_^
bila dah confirm dengan doktor apa lagi, laju la tangan taip sms siapa lagi? ibu la.. mestilah.. IM dengan ibu kan bespren forever hihi
tapi... beberapa minggu lepas buat UPT test tu punyalah tergedik alaa... rasa nak scan la tapi suami terchenta kata awal lagi ni alaaaa  T_T
IM nak sangat scan sebab macam tak caya eh? ye ke? betul ke? hahaha... memang mengada-ngada tahu  ^_^
Alkisah, pada 9 Januari lepas IM sakit sangat tekak eh, silap! bukan sakit tekak (tak sakit pun) tapi tonsil bengkak, terus hilang suara hihi apa lagi! inilah peluangnya, minta scan la apa lagi...

hahaha  ^_^  bijak!! bijak!!!! hihi
bila dah scan.... nampak la kan..
hikhik.. Subhanallah
barulah kuat percayanya
sebab doktor siap tunjuk
"ha... ni ye.. yang kedip-kedip ni la jantungnya.."
Allah! besa…

Mommy To Bee (Laman 2)

tapi... IM tiba-tiba blur.. macam mana nak bagitahu cik abang hahha macam malu pun ada.... hihi... so lawak la...


....itu sorotan entry semalam ye...

Assalamualaikum wbt semua,
selamat berhujung minggu
sambil-sambil IM siapkan bahan-bahan art & craft untuk next week's lesson,
sambil-sambil search ideas untuk next week's lesson,
sambil-sambil jugalah IM post entry ni

hihi... itulah saya..
yang tak reti buat satu keje je
(kalau tengah sihat lah.. kalau tengah K.O.. apapuntakboleh)

ok.. seperti yang dijanjikan semalam..
alkisahnya, macam mana situasi seorang isteri yang malu-malu kucing ni 
nak inform suaminya yang UPT nya +ve?

kisahnya begini..
"Allah.... macam mana ni nak bagitau ni???...", berkata di dalam hati.
Yang sebenarnya UPT tu dah ada kat tangan
duduk sebelah suami yang baru balik masjid, baca akhbar
gitu...
tapi gelabah-gelabah
acaner ni? acaner ni?
"Robbi yassir wala tu'assir.. ya robbana.. ameen".

Lalu dengan terketar-ketar, tanpa berbahasa sepatah pun
dihulurkan U…

Mommy To Bee (Laman 1)

Image
Assalamualaikum wbt,
Syukur atas setiap nikmat dan kurniaanMu Ya Allah kalau kiranya dulu macam mimpi je dah nikah sekarang lagilah... macam dalam alam fantasi je ni apakah?
sabar-sabar... biar IM cotcet-cotcet dulu ye mohon izin semua  ^_^
alkisahnya bila sudah bergelar suri hati suami confirmlah semua pun dah tak sabar-sabar nak tukar status pula kan? nak naik taraf pula tak gitu? opsss... tak tahu la kalau ada yang nak honeymoon lama-lama kan depends juga la hak individu kan :)
so, same goes to IM actually IM ni termasuk dalam kategori 'datang bulan' yang tak menentu sesuka hati la, nak datang 2 bulan sekali ke.. 3 bulan sekali ke hihi.. alkisah sungguh ek.. aah..dulu time study kat UIA siap buat checkup sebab masalah ni tapi doktor kata ok je siap cakap; "Kalau awak nak 'datang' tiap-tiap bulan, saya bagilah ubat". hahaha.. maksudnya, kalau NAK JUGA EVERY MONTH 'datang', kena makan ubat oh please... memang taklah, since dia kata IM normal...
so..…

PRINCESS CUT DRESS (NURSING FRIENDLY)

Image
Bismillah... pembuka kalam bicara..
Allahu Allah.. segala pujian selayaknya hanya untukMu Ya Allah..

Fuhhhhhhhhhh!!!! opss over tau  ^_^
sorry.... IM lama biarkan laman ni bersawang.. siap ada yang kata rindu2 gitu euw! macam tak caya tau
tapi tu la... bukan tiada masa tapi melayan perasaan dan badan yang kurang stabil ni eh? kenapa? Alhamdulillah.. insyaAllah, minggu depan dah nak masuk 3 bulan dah kandungan IM Alhamdulillah syukur dipanjatkan ke atasNya
oh ye... tapi entry ni bukan pasal journey IM sebagai Mom To Be ye  :) itu IM akan cotcet dalam entry lain ye
sekarang IM ni tengah mabuk-mabuk mabuk pregnant? hihi.. tak la.. mabuk nak menjahit je kejenye... hahaha
tu la.. mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan? hihi kenapa? ibu IM memang tailor tapi lately sejak dah pregnant ni makin geram tengok kain dan mesin jahit hihi
apa jenis mengidam la IM ni well, IM pun ambil keputusan untuk ambil kelas jahitan kat mana?
whatsapp
apa? aah... kan canggih manggih tu hihi Alhamdulillah IM ambil kelas jahitan dengan Ya…