Wednesday, February 26, 2014

Mommy To Bee (Laman 4)

Assalamualaikum semua...

hihihiii... semangat post entry malam ni
bukan apa...
ada cerita lawak

apakah?

ok la... begini kisahnya...

Alkisah... nak jadikan cerita
selsema macam menjadi-jadi
Allah.. so, encik suami suruh jumpa doktor ambil ubat
kita apa lagi... ok la.. nanti la... lepas kerja la..
hahha...

ok.. lepas balik tadika... pergilah klinik..
nak pi 7E dulu sebelum pergi klinik
sebab nak prepare la kalau kena bayar apa-apa kan
sekali, ATM tu ada tulis - DUIT HABIS

adoila... lupa... semalam kan orang dapat gaji
patutlah duit habis..
hukhuk  T_T
jadinya... pergi juga la klinik
tanya Medical Card ni cover tak checkup bulanan
diorang kata tak cover
ok la... tanyalah range checkup bulanan berapa RM
siap cerita ATM habis duit 
diorang kata tak apa, boleh guna Debit Card
Alhamdulillah... lega...

usai checkup tanyalah berapa bil?
RM20.. 

ALAMAK! RM50 ke atas baru boleh guna kad
macam mana ni?
diorang kata RM10...
sambil buka dompet depan diorang

IM : "alaa... ada RM1 je dalam purse ni..."
#_#

Klinik : "tak pe, bayar nanti next checkup ye..."

IM : "eh boleh ke? emmm.. jangan lupa tulis tau.. (berulang kali remind suruh tulis)


hahahhahaha... lawak tak?
IM ni sejak kerja tadika
memang selamba je tak kisah bab duit dalam purse ni
sebab, apa yang budak makan, teacher ngap la juga
balik kerja, terus balik rumah, masak...
so.... memang tak guna duit la

lalala.... gitu..

so?!! malu den.. cerita kat encik suami terdiam dia
punyalah selamba isteri dia...
hahha
esok la ye kite pi klinik balik
next appointment lambat lagi kot....


Moral of the story : Teacher Isma oi... sila siap2 emergency bajet dalam semua purse ek.. ek.. ek... ^_^