Saturday, February 8, 2014

Mommy To Bee (Laman 1)

Assalamualaikum wbt,

Syukur atas setiap nikmat dan kurniaanMu Ya Allah
kalau kiranya dulu macam mimpi je dah nikah
sekarang lagilah... macam dalam alam fantasi je ni
apakah?

sabar-sabar... biar IM cotcet-cotcet dulu ye
mohon izin semua  ^_^

alkisahnya bila sudah bergelar suri hati suami
confirmlah semua pun dah tak sabar-sabar nak tukar status pula kan?
nak naik taraf pula
tak gitu?
opsss... tak tahu la kalau ada yang nak honeymoon lama-lama kan
depends juga la
hak individu kan :)

so, same goes to IM
actually IM ni termasuk dalam kategori 'datang bulan' yang tak menentu
sesuka hati la, nak datang 2 bulan sekali ke.. 3 bulan sekali ke
hihi..
alkisah sungguh ek..
aah..dulu time study kat UIA siap buat checkup sebab masalah ni
tapi doktor kata ok je
siap cakap; "Kalau awak nak 'datang' tiap-tiap bulan, saya bagilah ubat".
hahaha.. maksudnya, kalau NAK JUGA EVERY MONTH 'datang', kena makan ubat
oh please... memang taklah, since dia kata IM normal...

so... bila dah berumah dan bertangga ni susah sikit la nak agak-agak kan..
alaaa.. biasa la.. nak kira dan jangka pun pening
so, kalau lambat dan tak datang pun buat dek jela..

so, bulan November 2013 lalu IM kena pergi kursus untuk guru baru
aah... IM teacher Little Caliph sejak Julai 2013
punyalah sepanjang seminggu kursus tu, ampun!
IM sangatlah hyperactive ok!
kalau tengok memanglah pengsan
hahaha..
menari la... berlari la... memang la..
kalau siapa teacher tahulah ye
memang teacher tadika memang kena jadi hyperactive juga
tak kalah dengan students ok
hihi..

kisahnya, sepanjang seminggu kursus ni hampir setiap malam jugalah bertemankan air mata
hahahha
lawak seh!
seminggu tinggal rumah family kat shah alam
raja hati beta kat rumah sewa kami, 
sebab kursus tu mula awal pagi, habis lewat petang
lama rasanya tak duduk jauh-jauh dari husband terchenta
so, emosinya jangan cakaplah
Allah je tahu...
T_T

usai je kursus, cik abang yang dinanti pun sampai...
yahu! hihi.. punyalah mengada..
aah.. IM ni namanya je anak sulung, tapi manja memang lebey.. hihi
sorry.. redha jela suamiku...

pagi sabtu tu, family IM balik kampung ibu sebab ada kenduri di kampung
so, IM tinggal je la dengan encik abang tersayang

kisahnya bermula....
IM memang rasa lain macam, tapi diamkan je la..
so, masa zohor tu, cik abang dah ke masjid
IM pun ambil keputusan buat UPT
hihi..
tengah hari pula tu, slumber je..
takpe la, ada rezeki ada lah la kan  :)

sekali... nampak macam ni

v
v
v
v
v
v


tergamam terus
Allahuakbar!
sungguh ke ni?
menggeletar kejap.... tergamam..
Allah.. betul ke ni?

aah... sebelum ada buat juga, tapi semua negatif
tapi bila nampak ni
otak macam tiba-tiba hilang fungsi
badan terus seram sejuk
Allah!!! menggeletar...
tapi sebab memang nak solat ohor
maka teruskan juga la misi utama, siap je, terus sujud syukur
Allahu Allah
tak terlafaz kata syukur sebanyaknya

tapi... IM tiba-tiba blur..
macam mana nak bagitahu cik abang
hahha
macam malu pun ada....
hihi...
so lawak la...


^_^


.......sambung nanti ye... sayang korang.....