Sunday, October 28, 2012

Kitaran Ciptaan

Semakin kuat rasa itu
semakin takut datang bertamu..

Sejak dulu lagi, diri sentiasa dihambat rasa takut pada penamat sebuah kehidupan
mungkin bagi segelitir, ia cuma sekelumit rasa
yang datang menyinggah dan muncul seketika

Tapi bagi diriku
semakin aku memikirkan dan merencanakan kehidupan hadapan
aku sering terdiam menyendiri
mungkinkah semua ini petanda
ia akan menjelma

Oh hati, lepaskan semua rasa tautan dunia
biarkan Iman yang mengemudi diri

Maaf Ibu Ayah
diriku bukan anak yang terbaik, adik-adikku adalah yang lebih baik
halalkan segala didikan, asuhan dan belaian yang kalian hadiahkan buatku
syurga jua yang selayaknya buat kalian berdua

Maaf adik-adikku
diriku bukanlah insan contoh seagungnya
terlalu lemah diri ini untuk membimbing kalian
peganglah dan cerminkanlah Iman hingga ke akhirnya
kalian punya amanah Jihad
jangan pernah berbuat murka pada Ibu dan Ayah walau sekali cuma

Maaf teman-teman
diriku bukanlah sahabat terbaik buat kalian
namun, doaku sentiasa mengiringi jalan hidup kalian
moga saja kita berjumpa di JannahNya nanti

dan buat Dia..
mungkin ada hikmah kita bertemu sekejap saja
yang pasti kejarlah masa depanmu dengan bahagia
gapailah semua yang terbentang di depan mata
ada kala, kekuatan itu tidak muncul seperti yang diidamkan
tapi keyakinan itu ada pada hati
bila bertaut dan berpaut pada Sang Pencipta
InsyaAllah, ada bahagia di hujung jalan sana
jangan biarkan ia terlepas begitu saja

Maaf semuanya, kerana aku hambaNya
yang bernafas dan berdiri atas dunia
mengikut kehendakNya
dan mungkin sekejap saja

Selamat tinggal dunia...
Assalamualaikum.. kerana aku rindu untuk kembali padaNya
seperti kala aku tercipta

KARYA IM : Aku ada kerna Engkau ada..

sungguh..
dakulah hambaMu yang lemah itu
yang selalu jatuh tersadung
yang selalu luka tersayat
yang selalu merintih duka

adanya aku di sini
cuma dengan belas ehsanMu
kerana Kau yang terlalu agung kasihMu
cintaMu
dan sayangMu

bukan hamparan baldu yang ku pohon sepanjang jalanan hidup
bukan juga emas berlian jua permata dambaan jiwa
hanya tenangnya jiwa
damainya rasa
suburnya iman, ku pohon sentiasa

moga baraqahMu mengiring hari-hariku
yang masih bersisa
tak tahu entah berapa lama
mungkin sekejap cuma
namun syukur jua ku panjatkan pada Yang Maha Esa

aku ada kerana Kau ada, mencipta segala..

Saturday, October 27, 2012

Zoo Melaka ^_^

Jom kita explore Zoo Melaka

Burung Kak Tua? Sparrow? 

Gerun....

Tengkuruk

Angah seronok ek

Pelbagai emosi


Lari


Zoologi

Mira... si puteri ular


Kami





Euw! Kelawaq!



sama besaq na.. hihi

Adik gelak beso macam tiger tu jgk.. ihi

my only sis, yang selalu TAK SEKEPALA...

dari kejauhan




boboyz khusyuk...

Taman mini safari.. jom!


cute je KANCIL ni

Seladang garang

Zirafah dan kami




manyak musyuk la....

pinjam bulu mata.. lawo...

jom jalan

ok.. semangat menuju ke arah kami.. miahahah



tolong! terlepas ni...

AMARAN! Harimau galang ini...


euw! takut..










Ok.... jom pulang

Thursday, October 25, 2012

Realiti itu pasti

Menanti, menanti dan terus menanti...

Adakala penantian itu teramat indah
bagai menanti sebuah penamat kisah dongenan
Cinderella yang teguh hatinya, menunggu sang arjuna tiba
Membawa sepatu kacanya
Dan pengakhiran itu cukup manis..

Namun, realiti yang sering menjengah hidup beza lagaknya
Menanti itu rupanya indah
Rasanya pedih
Bertahan dengannya sakit

Moga saja hatiku dan dia kuat
hanya dengan izinMu, Ya Rabbul 'Izzati

Tuesday, October 23, 2012

FLOOD PREPAREDNESS PROGRAM DI KERTEH



Dinner... sebelum berjuang esoknya...

1st day - Sek Keb Kerteh, Terengganu (tuan rumah)
4 sekolah rendah bergabung

Registration's crew

Agihan t-shirt, beg dan kit untuk program

Cikgu Cikgi dan kami

Membantu cikgu untuk agihan makanan pagi untuk pelajar

Candid Camera.. akak melayan adik2..

Kerja dan perbincangan dalam  kumpulan

Dengan kerjasama penaja kami Exxon Mobil

My team

Bila kakak Fasi beraksi!

Tu dia.. sampai tengah2 kumpulan pun kakak rempuh masuk

Simulasi bencana alam

Lari ke menari kak?


US...

Kami..  :)