Wednesday, August 6, 2014

ADILFITRI 1435H (2014)

Allahuakbar
Allahukabar
Allahuakbar

Alhamdulillah, syukur yang tidak terhingga dipanjatkan kepadaNya

Tahun 2014 ini merupakan tahun kedua kita meraikan Aidilfitri dengan kekanda terchenta
hihi  ^^
tapi yang paling bestnya
tahun ni Allah beri kesempatan raikan dengan status baru, bakal Ummi
gitu :)

Alhamdulillah.. syukur..

****************************************************

Dalam keghairahan semua orang membuat persiapan raya
kami pula lain ceritanya, sibuk siapkan barang baby
hahaha..

memang tak terfikir langsung pasal baju, kasut raya bagai (bukan tak terfikir, tapi fikir tanpa sebarang tindakan.. x excited pun nak raya sangat.. lebih kepada KETERUJAAN nak sambut permata hati gitu)

nasib la baju raya memang setiap tahun (dah jadi kebiasaan) sedondon dengan keluarga (untuk pagi raya pertama)... makanya dah beli kain awal-awal lagi sebelum Ramadhan
tambahan pula, memang baju2 ibu yang jahitkan.. alhamdulillah..

Makanya tahun ini beraya dalam sederhana la kan, beretepatan la dengan situasi sekarang.. kejadian nahas MH370 dan MH17 serta di Gaza.. Allah.. sedih dan sayu je raya ni kan...

**************************************************** 

Alkisah, sebelum balik raya mengemas la baju-baju nak balik kampung kan.. syukurlah kampung pun dalam Selangor la juga... Allah tu Maha Tahu.. tahu yang kita ni bukan boleh duduk lama2 dalam kereta.. hihihi... tu yang jodoh pun orang Selangor.. hehehe..

So, orang lain sibuk siapkan beg baju raya, kita pula sibuk sediakan beg baby.. takut la juga kan... orang kata sediakan payung sebelum hujan  ^_^ hihi..
nak2 lagi 1st time kan.. bukan arif sangat hal-hal ni semua.. so get ready je la..

so... masa balik kampung tu penuh juga la bonet kereta kami... hihi.. lawak je rasa.. sebab masa minggu raya tu dah 36th week kan.. better get ready je anytime.. bahaya kot.. -_-

**************************************************** 

tapi yang paling terasa masa raya ni apa ek???
hehehe..
tak boleh makan banyak2..
kenapa?
bukan sebab jaga makan.. tapi sebab perut dah sempit... so makna sikit dah kenyang.. T_T
sedih la juga, sebab kena kawal makan... tak dapat nak sumbat macam2.. hahaha..

ye la.. ye la... ku sabarkan jugalah.. hihi..

**************************************************** 

ok... kita share sikit je la ye gambar yang ada.. hihi..
lawak sikit la... sebab raya tidak berbaju kurung.. sarung jubah sudah.. hihi

hihi.. haruslah pimpin2 tangan kan.. hihi.. dengan sapa lagi nak berkepit gitu


KAMI : ibu ayah saya...adik2 saya.. saya dan suami dan baby (dalam perut).... hihih



rutin kami.. kumpul lepas tahlil, makan2, ambil gambar la...


adik beradik plus... abang chenta hati (aksi skema kami)


macam biasa la.. posing tetap posing


kali ni dah tak dapat duit raya la kan...


kami lagi la
Ladies  ^_^


keluarga sebelah abang chenta hatiku.. aah.. adik beradiknya 6 lelaki.. hihi.. makanya baru kami berdua je la ladies...hihi


biras (isteri abang ipar), mak, bapak dan saya



Allah.. rahmati kami semua.. Ameen