Wednesday, December 5, 2012

Beware ok!

yup!

sangat terkejut.. dan takut
aah la..
selama ni sangat la tak amek port
dan sangat la x amek pusing hal ni

kerja..
yes! atas dasar kerja
selalu je nampak isu ni kecil
(ok fine! tahu... memang tak patut pun)
sepatutnya kena pandang isu besar ni

Ya Allah..

terkejut tadi..
tengah dok ralit bongkar2 barang2 yang dibeli oleh petugas Haji jabatan
tiba-tiba....


"Ha! Isma... kamu... berdua-duaan.. kamu tu darah manis..".

I'm so speechless dan tergamam seketika............ oh no! saya langsung tak terpikir. Seriously!
Ya Allah! sungguh terkejut!

terkjeut tak?

**************************


Actually, benda macam ni selalu tak ambil pusing..
selalu terlepas pandang
ye la, cuba bayangkan,
masuk bilik dengan seorang Hj (staff opis semua panggil Hj-Hjh kn)
automatik pintu tertutup
actually pintunya bercermin dan boleh tengok dengan jelas a.k.a skodeng apa yang orang dalam buat


dok membongkar kotak harta karun
sebab Hj dok inform daku kena in charge untuk packing barang2 tersebut sebelum agihan

Wallahi!!!
Tak terlintas langsung! LANGSUNG! 
Isu-isu sebegini


Syukurlah, staff perempuan yang sergah
actually Puan dan Akak Manager yang sergah

wah!
pucat beb!
mujur tak pengsan..

***********************


Alhamdulillah

mujur Allah kirimkan mereka 
sebagai penyedar dan pengejut
serta pengawal setiap tingkah ku


Ya Allah jauhi diriku dan dirinya
daripada segala bencan dan ujian serta fitnah dunia
jika ujian jua yang Kau kirimkan buat kami

Maka Ya Allah lindungilah kami
dan kirimkanlah kekuatan, kesabaran dan keredhaan dalam kami mengharung hari-hari mendatang

Ameen Ya Robbal 'Alamin


************************


MORAL OF THE STORY


Sila jaga diri !!!
Diri kita cerminan ISLAM

Jaga tingkah, akhlaq dan tutur