Saturday, January 17, 2015

SIZZLING MEE vs PANCAKE

 Assalamualaikum wbt,

good morning uolzz..
hihi...
semaciam je Ummi Azra ni..
hihi

pagi ni sedikit blur..
nak masak apa untuk breakfast
nak makan roti pun xde..

tengah kemas2 dapur, tetiba dengar..
".. yang.."...ok, bos cakap apa ntah x dengar
p la menghadap dalam bilik kerjanya
"..yang.. buat pancake.."
"..ala.. fresh milk xde.. butter pun xde.."
"ala..cairkan susu x boleh? (susu pekat manis)...."
"..emmmm.. "..

tapi perut tekak i xmo pancake..
sesambil adunan pancake menaikkan sikit dirinya
Ummi Azra pun pe lagi.. nak puaskan nafsu makannya.. hamek ko!

ganaih nya..
ok.. maka terhasillah masakan kasih sayang
hihi..

bab pancake xde cerita la.. memang kejadiannya ok..
nak cerita bab sizzling

ecewah!
nilah mende yang paling hantu
aah.. mengahantui diri ini
start suka makan ni kat Metro Kajang
masa form 1 dulu, tiap kali outing kompem ni la yang dicarinya

tapi lepas form 5, bila makan kat tempat lain semua x kena tekak
ye la kan... cinta kali pertama
x dapat dilupa
hikhik..

sekali try la buat sendiri
pedepow!!! x tipu wei..
sedap x hengat
asal ganas benor bunyinya Ummi Azra ni
hihi

nak menyatakan
bahawa 
sesungguhnya
lepas ni
masak sendir la kalau teringin nak makan
dah la kejap je siap

ni yang semangat nak p beli pan utk sizzling ni
moga2 kat DIY ada
nak p cari sat lagi la.. ihihi

nah! ku tepekkan resepi utk anda semua
adios!
Assalamualaikum wbt.....

nila kejadiannya