Wednesday, November 5, 2014

PETUA : BAYI DEMAM

4 November 2014; 7.30 pagi

Eh? Kenapa pula mata kanan Azra merah sikit
macam bengkak.. berair.. ada tahi mata
sakit matakah?

4 November 2014; 8.00  malam

Azra menangis
melalak!
biasalah ngantuk,, nak tidur memang begini ragamnya
cuma... pelik sikit..
asal dialena, cuba letak atas tilam mesti terbangun semula
nak tidur atas dada ummi je
akhirnya.. 10.30 malam ummi baru dapat makan dan solat isya'
then kebabom! lena ummi tidur.. syukur..

5 November 2014; 2.15 pagi

waktu biasa Azea bangun untuk menyusu
angkat letak kat pangku
Allah!
PANASNYA!!!

nyusukan Azra sambil google..
apa yang terbaik untuk kebahkan demamnya
baru 1st time tahu
lap guna air suam
reason?
kalau guna air sejuk, liang roma tertutup.. so, wap badan yang panas tak dapat/lambat keluar

so.. try and error..
lepas solat subuh cek Azra dah kebah..
syukur...

5 November 2014; 9.00 pagi

pergi jumpa doktor
cek Azra
Allah! doktor tanya2 sikit
tak sampai 1 minit dah keluar

pergh! kalau tahu, baik jumpa PAED dia kat KPMC
ceh!
Astaghfirullah Al Azim.. Istighfarlah ummi
aah.. ayah Azra dah remind, ni doktor 1 minit

bila keluar dari bilik doktor, ayah Azra cakap.. ni bukan 1 minit
kurang dari 1 minit
-_-''

5 November 2014; 2 petang

Tak boleh jadi ni..
Azra tak nak tidur sendiri
nak berdodoi je
asal letak atas tilam je terjaga

apa lagi, terus letakkan baju yang ummi pakai sebelah Azra
baringkan dia atas tilam
syukur... lena dia..

siap je semua misi, solat, masak dan makan
Azra senyum je
sebab dah lelap dah sejam tadi
syukur
apa lagi.. ummi cepat-cepat telan supplement Shaklee
Alfalfa
B Complex
Vitamin C
Vitamin E
Zinc

pagi tadi dah breakfast dengan ESP dan Meal Shake..
mujur demam-demam pun Azra bf dengan baik..
syukur..

ok.. nak order Omega Guard untuk ayah dan ibu
bulan ini ada promo berganda
siapa nak kasi whatsapp ummi Azra ye

Isma : 0173733012

ok! nak bergomol dengan budak masam lemak manis saya..
dah bising dah mulut dia..