Friday, March 25, 2016

TELUR MASIN HOMEMADE (EP 2)



Rentetan EPISOD 1

Haaaaaaaaaaa..ni dia!!!

setelah menunggu dengan sabar
Maka terhasillah telur masin homemade ummi Azra..

Alkisahnya buat ni prepare untuk ayah Azra
nanti ada juga lah lauk emergency masa Ummi Azra berpantang kat Shah Alam
Mudah Ya Amat !

Rasa macam nak p borong sepapan Telur Ayam je buat Telur Masin ni
ha la..pernah beli sebiji telur masin belum masak dah RM1
pergh!!!

beli sepapan Gred A - 30 biji baru RM9.90 gitu
Garam sekilo baru berapa ringgit
Idok ke jimat tuuuuuuu

hokeyy!!
yang nak resepi pi sergah kat Episod 1 punya entry tau!
Telur masin memang favourite ayah Azra bila makan kat luar
Ummi Azra idok le minat sangat..hihi
tapi layannnnnn..

ok! sekarang tengah viral Tart Susu/Telur pula
Nak buat kena fair! kena buat untuk Azra juga
so..nanti kita borong telur, fresh milk dan butter
yela..orang guna susu pekat manis..marjerin..kita nak buat makan sendiri biarlah yang terbaik kan kan..

lagi lagi untuk budak kecik
susu pekat manis tu bukan SUSU SEBENAR pun
sebolehnya elakkanlah ye..
butter pun lebih baik daripada marjerin
hihi..tula masalah mak mak yang cerewet ni..hihi