SEPATU BUATKU




21 OGOS 2017


"Lia, cantik tak yang ni?"

"Cantik, simple"

"Ambil ini ye, muat tak Lia?"

"Ha???"

"aah..Kak Yan belikan Lia ye"
.
.
Masa Abg Jenal out station, Kak Yan ajak Lia dtg rumah
Putri dengan Zikrie nak main dengan AzrAdli
Kak Yan datang dari salak, ambil kami kat Puchong, pastu balik Salak semula
Kak Yan nampak Lia bawa Cookies Gluten Free Azra
Kak Yan, Icha Zikrie makan
.
"eh sedap la Lia, jom buat, Kak Yan beli barang kejap."
Kita pun buat projek cookies, tapi lawak!

Oven Kak Yan buat tak senunuh, habis rentung semua. haha...padahal setting suhu tak sampai 100 pun..haha...tapi dapat selamatkan yang separa rentung...
Icha kata; "Acik Ya, yang macam ni pun boleh juga kita makan"
.
Tengah malam abg jenal balik. Lepas asar Kak Yan kata nak hantar balik. Tapi singgah Alamanda pula. Kak Yan tahu kitorang dah lama tak kelur rumah, apatah lagi nak jalan jalan shopping kan...lepas belanja makan tu yang Kak Yan belikan kasut ni untuk Lia.. Aah Lia perasan kasut Lia dah terkopak sana sini, tapi sebab jarang jalan Lia buat relax je.. hahaha.
.
Allahuakbar!
Dengan sepasang sandle ni merata Lia pergi Kak Yan
Hari ini Lia pakai nak ke rumah mak, tapi...Kak Yan....
.
Kak Yan.. Lia tahu ni bukan mimpi
Lia harap Lia kuat dan kami semua kuat demi Zikrie, Abg Jenal kann...
Damailah Kakak tersayang Noordiana Bt Nordin 
.
Al Fatihah buat kakakku dan puteri kesayangan kami semua 





Popular posts from this blog

BISKUT BAYI (HOMEMADE BABY COOKIES)

PLANNER ADDICT MALAYSIA

RESEPI KEREPEK KENTANG - POTATO CHIPS