Monday, May 19, 2014

Mommy To Bee (Laman 9)

Alhamdulillah...
Diberi nikmat yang tak putus-putus oleh Allah subhanah wa ta'ala... Syukur

Ya Allah, nikmat mana lagi yang hambaMu akan dustakan?
Allahuakbar!
Mohon Kau selalu dekat denganku dalam semua waktu, susah senangku Ameen..


(^^,)


Syukur, hari ini cuti
cuti kenapa?
hihi.. sebab Sabtu lalu selesai sudah hari sukan Little Caliph Putra Perdana
syukur
lega...
tak payah mengah-mengah lagi dah

lepas ni nak pecut dan fokus pembelajaran dalam kelas pula
kesian anak-anak for the past few weeks...
kesian ke best entah diorang.. 
ye la... pelajaran banyak juga tertinggal, sebab banyak masa dihabiskan untuk latihan.

apa-apa pun syukur
berhasil semuanya
sebab, interschool punya games, LC Putra Perdana bolot semua
hihihi..

4 years sampai 6 years games interschool WINNER
mahu tak happy semua teachers

WELL DONE ANAK2KU
syukur

^____________________^





nampak dah ketembaman ek  :)

*******

kembali kepada kisah kami
hihi..
aah la.. kami  :)

semalam seharian berjalan..

ke Alamanda, dengan ibu, angah, kakak dan adik
dan terutamanya kekanda la kan..
takkan nak tinggal..
hihihi..

seronok sangat bukan apa
lama tak spend masa hangout ramai2
lagi pula, ibu tak pernah ke Alamanda, so happy la dia
siap suruh amek gambar dan whatapp kawannya
happy kan bila buat orang lain happy


(^_^)


nak dijadikan cerita, misi tambahan nak cari cartridge carbon block untuk water filter rumah kami
lalu masuk la ke Aeon Big
orang lain p Alamanda shopping keluar masuk butik
kami lain pula arah tuju
lalalala...

lepas tu, kanda nak beli sandle
hihi.. punyalah adindanya ngengada
padahal baru je minggu lepas kandanya belanja kasut baru
hihihi...

makanya, ginilah jadinya...


over sangat bunga tu kan? haha


1st time in my life, kasut warna MERAH
aah... favourite colour kanda kita la


****

lepas lunch ramai2 kat food court, tanya ibu, nak p masjid putra ke masjid besi?
ibu kata masjid besi, jadi kami pun menuju masjid besi
hihi..
seronok rasanya walaupun tak ke mana2 sangat
tapi kesian ayah tak dapat join, sebab kerja
apa boleh buat kan...



*****

lepas solat, tanya ibu.. nak tengok ke kapal terbang tu?
ala.. Air race yang ditaja Redbull tu kat Putrajaya

ibu kata nak... apa lagi... jejom la kami...
sebab semalam dah pergi, jadi kami terus je ke Lakeside Cyberjaya untuk view menarik, dan yang pastinya
PERCUMA.. hihi..


 *****

sampai rumah, malamnye.. aduhai penat la juga
tapi takde pula sakit-sakit badan
syukur, baby pun behave sangat!

sayang awak  ^_^

*****

sedang leka belek katelog promosi Aeon Big
tiba-tiba..
euw!!

~gelilah... awak siku ummi...~

cepat2 suruh kanda letak tangan atas perut
hhihi..
kali ini makin kuat
wah!!! selalu awak malu2 ye kalau ayah letak tangan atas perut ummi

sekarang dah bijak ye
suka ye awak...
kalau ummi relax2 baring2, mulalah awak beraksi riang gembira..
takpe2.. ummi suka

malam tadi memang mencatatkan rekod la
lama dan kuat
sampai gelak2 kami suami isteri.. hihi.. 
awak buatlah apa yang awak suka
ummi bahagia sangat bila awak aktif kan 

^_^

pagi ini checkup, ummi gatal nak scan lagi
walaupun last time dah p scan kat doktor lain
dan doktor teka jantina awak
ummi rasa tak best
sebab time tu awak sopan sangat
doktor jenuh teropong awak

doktor kata insyaAllah awak girl
ummi memanglah happy
tapi tak yakin, sebab tak nampak

tapi pagi tadi, bila Dr.Suraya scan baru ummi nampak jelas
Dr.Suraya tunjuk kat ummi slow2..
yang ini peha awak...
so, doktor tanya ummi, nak tahu jantina tak?

wah wah... awak dah tak malu2 ye..
syukur, jangkaan ummi tepat

Dr.Suraya : nak tahu jantina tak?
Ummi : ha? buat2 blur plak.. nakkkk ....

Dr.Suraya : ni tulang peha, so ni kaki dia, so girl la ye
Ummi : o... Alhamdulillah.. (dalam hati rasa nak jerit2 je.. lallalaa)





******

yang sebenarnya, tak kisah la awak boboy ke gugurl ke
janji awak sihat dan sempurna ye
insyaAllah ummi dan ayah terima amanah ni
insyaallah..

awak pun jaga diri baik2 ye kat dalam tu
next scan lambat lagi
ummi tak dapat nak tengok awak selalu
jadinya, awak selalu2 la ketuk2 rahim ummi ye
biar ummi rasa yang awak selamat kat dalam ni

oh ye, sorry ye, ummi memang jenis huha huha
ummi tak pandai duduk diam2
sebab ummi bukan jenis wanita melayu terakhir
sorry ye, kat tadika pun ummi selalu nyanyi sambil lompat2 dan joget2

ummi harap awak pun happy dan cergas la ye
macam ummi
:)

ummi cubalah rajinkan diri baca Quran dan solat sunat sekerap mungkin
walaupun bacaan ummi makin lama makin pendek
ummi baca juga...
sebab bila lepas maghrib ummi ngaji dengan ayah, ummi selalu tak cukup nafas
kesian ayah, 1 ayat pun, ummi baca macam dah 3-4 ayat je panjangnye, sebab banyak kali ummi waqaf
tapi ummi baca juga! sebab best tau Quran ni sayang...

ayat2 cinta dari Allah.. dan ummi harap hati awak lembut dengan ayat-ayat suciNya
nanti awak jadi macam acik Irsyad dan acik Faris
diorang banyak hafazan
ummi tak cekap sangat hafazan
tapi ummi cuba juga hafal doa untuk kebaikan kita ye
hihi

apa lagi yee?


*****

tentang persiapan...
hihi
ssorry ye sayang... ummi tak beli lagi
nanti ye
ummi dah asingkan duit gaji tiap bulan
tapi tak berpeluang lagi nak beli

bukan apa, ummi pening la
nak beli apa dulu..
dah ada checklist pun ummi pening

aah... pening  -_-

ummi rasa berbelah bagi nak stop kerja ke tak
sebab ummi pun dah rasa seronok jadi teacher tadika ni
ni pun memang ummi dari dulu lagi tau

ummi tak heran dah gaji2 besar kerja opis
walaupun ummi selalu rindu kawan2 kerja Tabung Haji dulu
tapi ummi happy dengan ur brothers and sisters kat tadika ni
ummi sayang sangat kat semua

macam tak sanggup pula rasanya nak berhenti

lagipun, principal siap open untuk ummi bawa awak ke kindy nanti
lagilah ummi berbelah
lagi satu.......... rasanya ni rezeki awak ni

ummi dapat offer baru
principal kata ummi deserve position lebih baik daripada teacher
means, ummi maybe akan jadi person in charge untuk admin @ academic untuk kindy..
tapi ummi takut la pula
principal kata, ummi suka buat research

aah... ummi memang boleh duduk depan PC surf macam2
awak pun tahukan hobi ummi ni
^_^

so.. principal kata takpe, slowly ummi akan jadi lebih baik
for the time being, principal minta ummi prepare mental dan fizikal untuk amanah itu
ummi kata, bukan tahun ni kan?
sebab ummi sayang sangat kat kakak abang awak yang 4 years ni

walaupun diorang selalu buat ummi marah (sorry, awak pun dengar kan)
walaupun diorang selalu buat sepah
walaupun diorang selalu lari2 tak nak buat kerja
walaupun diorang selalu hingus meleleh2
walaupun diorang selalu kencing berak muntah ummi bersihkan
walaupun diorang selalu buat ummi penat
tapi... ummi sayang sangat diorang demi Allah
sungguh!

diorang tak pernah takut dengan ummi
kalau ummi marah pun diorang tak takut mana
kalau teacher lain boleh pula diorang takut
sampaikan ummi malas nak marah2 dan ambil pendekatan slow talk dan pesan nasihat macam2 sebelum balik
ummi akan tiup ubun2 diorang, biar diorang lembut hati

diorang dah bagi tagline kat ummi;
~ ala... tak apa, teacher Isma ni tu teacher baik (means tak garang) ~
boleh pula kan
macam2 la diorang ni

jadinya, bila ada yang dah laju membaca
pandai menulis
pandai jawi
pandai counting
Allah! ummi sebak dan happy sampai ke telinga senyum ummi
itu anak orang tu, tu pun dah buat ummi happy
moganya awak pun buatlah ummi happy selalu ye
sebab ummi ni cepat touching tau awak 
^_^

hihi... ok.. ummi dah bebel banyak sangat ek
by the way, nanti ummi susun semula checklist ye
lepas ummi rasa clear, ummi bagitahu ayah yang ummi dah ready nak beli barang awak

awak jangan risau ye
ummi doakan jodoh kita panjang ye awak
awak baik2 ye
ummi doakan awak jadi anak solehah ye
awak ni cucu sulung tau tau
happy tak?

ummi happy
love you!!!!



nampak tak? yang mana awak punya barang?    ^_^

barut awak, mbah (nenek belah ayah) dah siapkan
bantal pun mbah dah buatkan, bantal kekabu tu
awak jadi cucu yang baik tau!

nanti ummi belikan barang yang perlu ye..
tu baju awak, baru ada 3 helai dengan sarung tangan 2 pasang
masa beli tu ummi tak confirm lagi jantina awak
lagipun ummi rasa putih tu macam suci je
ssyweet jer.. nanti ye ummi belikan yang nampak gugurl.. okbai.....


assalamualaikum wbt....   ^_^