Monday, May 19, 2014

1st Anniversary

Bismillah..
Gembira..Senyum simpul... Sengih... Gelak...Sebak pun ada... hihi

********

"Selamat ulangtahun pernikahan sayang...", encik abang ucap sebelum kerja tadi.
opsss... terus bergenang air mata

T_T

hahha... kalau dah memang ratu air mata, memanglah tak boleh cover.. kuikui..
malu den...
hihi..

*****

Punyalah banyak misi gagal hari ni
kuikui.. nasib la labu..
sila cuba lagi i tahun2 akan datang ye, insyaallah.. ameen

******

MISI PERTAMA

~ BREAKFAST ala ssyweet2 gitu ~

disebabkan hari ni cuti, ligat la sikit ke dapur
kalau tak sediakan yang ringkas-ringkas je la
tak pun kadang2 tak buat sarapan pun kalau xde mood dan kederat
hihi

so, lepas siapkan sosej roll untuk bekalan kekanda
makanya merajinkanlah diri goreng bihun
(sedap pula bihun pagi ini.. lalaaa... naik lif tekan sendiri nampak!)

oh ye, lepas goreng bihun, mula la dapat idea,
nak decorate la bihun ni cumil2 gitu
ok!
goreng telur mata
dan nak tulis atasnya dengan sos

"hepi 1st anniversary"

sedang tekun nak menulis, tiba2 cik abang dah keluar bilik
masuk toilet pula..
uikk.. cecepat berlakon bawa mangkuk dan jug air ke depan 
dengan harapan beliau tak jengah la dapur
kuikui....
pastu sebab cik abang dah duduk tunggu hidangan
tangan dah nebes...
sempat tulis

"hepi 1st Ann.."

kwang kwang kwwang
belasah la... malu punya pasal... terus hidang sambil cakap
alaaa... tak pandai la tulis

lalallaaa  ~_~

misi pertama GAGAL
hihi....

********

MISI KEDUA

~ surprise PRESENT ~

ok.. hadiah ni memang lama juga la beli
sebabnya simpan dalam laci mekap yang memang encik abang tak akan buka
lalalla..
pandai sungguh

pastu, lepas subuh, balut baik punya dalam bilik
sorok2, macam penyangak la pula
hahahha...
kecut i tau.. lepas balut dengan wrapper lawa, kita balut pula dengan napkin tisu love2..
yang ini memang unsur penyamaran..
lepas tu masuk dalam brown paper bag

MOTIF?

hihi... selalu kalau bekalkan makanan memang isi macam tu
so, lepas siap sorok dalam bilik
dah siap bekal sosej roll tu, masukkan sekali la 'bekal' yang satu lagi

memang dah jadi rutin
siapkan bekal siap2 dalam beg kerja encik abang
^_^

punyalah takut kantoi.. doa banyak2..
then, siap2 nak p mandi sebab nak p klinik checkup bulanan
lepas siap mandi.. dengar ada orang tu
suara dari bilik komputer...

yey!! yey!!

dalam hati  -_-''  alaaaaaaaa.... kantoi lagi la ni
adessss. spoil la..

punyalah kanda happy dapat hadiah yang tak seberapa daripada adindanya
kuikui...
mengharap beliau buka kat opis
sebab malu la i.. hihi

so... overall.. misi kedua pun GAGAL
hahahha... apa la labu...


*******


Moral of the story, kanda selalu buat surprise yang surprise la sangat
dari zaman nak merisik la..
tunang la..
nikah la...

tapi... dindanya... FAIL!

oklah... redha je la ye...


*******


Anyway,

TERIMA KASIH ABANG
^_^

TERIMA KASIH sudi nikah dengan Ayang
TERIMA KASIH sudi layan Ayang
TERIMA KASIH sudi terima buruk baik Ayang
TERIMA KASIH sudi dengar Ayang cerita pokpek pokpek
TERIMA KASIH sudi urut Ayang yang selalu penat2
TERIMA KASIH sudi makan masakan Ayang bukannya sedap sangat pun
TERIMA KASIH sebab lagi suka makan kat rumah walaupun ikan goreng je yang bi minta Ayang masakkan.. ihihihi....
TERIMA KASIH sudi rawat dan layan ayang yang selalu sakit2

TERIMA KASIH untuk segalanya

SAAAAAAAAAAAYANG awak la Habibi....

Kite nak minta satu lagi boleh?
Nak jadi ketua bidadari untuk bi kat Syurga Allah nanti ye...
Ameen...


*****

tapi misi satu lagi ni syukurrrrrr.... BERJAYA




dah besar dah awak ye...
dah 782gram.. Alhamdulillah..

happy 1st anniversary to Ummi & Ayah ye  :)
jumpa nanti awal September insyaAllah
kalau awak nak keluar akhir Ogos pun boleh
tapi sila warning Ummi & Ayah awal2 ye..

hihihi  :)


Alhamdulillah 'ala kulli hal wa nikmah
Allahuakbar!