Saturday, April 9, 2016

Mommy To Bee Lagi (Laman 7)

Allahuakbar!

masuk minggu ke 37, scan adik baby...aduhai..adik baby pusing ke atas balik
doktor kata ketuban masih banyak, so memang syoklah adik baby pusing-pusing
lagipun adik baby tak besar sangat..

padahal masa checkup bulan lepas ekok dah ke bawah..

adik baby...ummi takut...
Ummi ayah kakak doakan adik akan kembali ke posisi terbaik untuk lahir ye
InsyaAllah Isnin nanti ayah nak bawa ummi ke Hospital Shah Alam, nak cek dengan doktor sana
Moganya adalah pakar yang kendalikan ECV untuk breech baby






Breech tu songsang
adik baby doktor kata dalam posisi Complete Breech
Doktor KPMC kata kalau Frank Breech masih boleh lagi bersalin normal tanpa ECV
tapi sebab posisi Complete Breech xboleh
kena ECV atauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Czer..nauzubillah

Ummi ayah yakin adik baby boleh keluar normal bi iznillah
ok, so ummi akan cuba ECV dulu ye adik
Allahuakbar! cabaran sungguh
takpa, Allah kan ada..

ECV tu kaedah memusingkan baby dari luar, bukan calang-calang orang mampu buat
kat KPMC ada doktor yang berani dan kerap buat, tapi maklumlah keadaan kewangan kali ni tak berapa mantap, maka kami tukar plan ke Hospital Shah Alam
lagipun dekat dengan rumah ibu, senang juga nanti Azra boleh transit ke sana

Harapnya Kakak Azra Solehah Hafizoh boleh berdikari kejap ye nak oi..
risaunya ummi...hukhuk..