Saturday, April 2, 2016

AZRA : 1 TAHUN 7 BULAN



Alhamdulillah, syukur sangat rezeki Azra bersama butik AsyiQmuslim masih ada. Ownernya memang suka sangat dengan Azra. Ada je koleksi pakaian kanak-kanak yang nak dibaginya pada Azra. Lepas tu, Ummi pun kena tempiasnya, sebab Ummi pun kadang dapatlah juga merasa baju free..hihi

Di usia Azra 1 tahun 7 bulan ni dah banyak sungguh progress dia. Paling ketara, vocab dia dah makin banyak. dan baru-baru dah banyak muncul dua ayat;

"...baju ayah.."
"..tanak ayah.."

hihi..paling suka bila dia senyap-senyap dalam bilik solat. Bila diintai rupanya sama ada tengah solat (acara dialah kan) atau tengah terkumat kamit baca Quran.. adoi..sampai kena sorokkan Quran kesayangan Ummi sebab Quran tu paling dia suka..hihi

Vocab animals banyak dia dapat hasil mendengar nursery rythym, tapi memang comellah. Sebab tu budak-budak macam ni memang kena pantau apa yang ditonton kan kan...Diorang ni sedut macam span.. bahaya ok!

Oklah..nanti kita sharing lagi. Anak dara nyenyak tidur lepas susu...Yup! Azra masih menyusu badan lagi. Alhamdulillah, Allah merezekikan beliau dengan susu badan, walaupun takde semeriah dulu. Takpe..ikut demand la kan kan..