Thursday, June 28, 2012

Hari.. Kari.. Mari... Beli..

Assalamualaikum wbt..

lama dah tak berceloteh kat sini kan  ^_^
oh ye... 
hari ini dalam sejarah dunia

terpaksa.. dan dipaksa... dan akhirnya rela...
ahahha

apakah?

ceritanya bermula begini...

Allah...Allah.. Allah...Allah..  alunan nada dering - Qad Kafani bergema

Kak Yan : Lia... Lia... Kak Yan nak minta tolong ni..
Me: iye... nape nye? (patuh je)

Kak Yan : Kak Yan ada order kuih kat Kak Yan (sorang lagi nama sama.. hihi)
Me : jadi?

Kak Yan : Kak Yan x sempat nak p ambil.. so, Lia p la amik dan buat la pape y patut ye, makan ke.. jual ke.. pape je la ye..
Me :  ha????  oooo.. ok ok..


Selepas ambil frozen karipap pada Kak Yan yang lagi satu, maka bermulalah operasi jualan saya.. 
ohoho...
^_^


"Frozen karipap.. siapa nak beli?"
ahahha.. aksi yang sangat kelakar dalam opis yang tak patut diulang tayang

Siap bagi e-mail lagi kat staff :)
ihihi

kompem, langsung tak berkaliber la berjualan ni

~ THIS IS NOT MY FIELD @ SPECIALTY ~

by the way, hampir ingat-ingat lupa je..
masa sekolah rendah dulu ada je experience berjualan ni
siap naik basikal dengan ayah....

Kerepek!
Kerepek!
Kerepek Ubi Masin! Pedas! Manis!
Kerepek!
Kerepek!

how sweet masa itu.. siap2 packing dalam plastik..
ayah kayuh basikal.. dan saya duduk di belakang..
serious... kalau suruh buat sekarang tak tahu la.. 


MALU kot!!!