Menggamit Memori :)

Assalamualaikum wbt,

Minna san! Ya Akhi wa Akhawat :) uollz..
hihihi
skill bahasa makin lama makin lupus
kenapa ye?
macam mana la tak pupus... setiap hari menghadap pc n lappy,
sangat sedikit masa dihabiskan dengan berkomunikasi sesama manusia (selain jawab telefon @ pejabat la)

Ya Allah, ku rindui saat part time di UIA;
  1. Pejabat Mahallah Hafsah dan juga
  2. SLEU (Student Learning Enhancement Unit)
Inilah dua tempat yang paling kurindui.. mengapa?
Dua tempat inilah yang banyak mematangkan skillku; sama ada softskill dan lain2 lagi (termasuk kematangan fikiranku)

Pejabat Mahallah Hafsah :
  • Sejak tahun pertama ku jejakkan kaki ke UIA inilah wilayah taklukkanku..
  • (^^)v ye la sangat.. apa tak nya, 1st year lagi gatal-gatal join macam-macam program;
  • Inilah tempatnya daku bertapak sebagai MRC (Mahallah Representative Committee; yang selalu dikenali di IPT lain sebagai exco kolej kediaman)
  • Dan disebabkan MRC inilah dapat juga peluang menabur bakti pada komuniti; buat lawatan amal ke IJN, program Baktisiswa di Perlis dan Sarawak
  • ooooh.. tersangatlah banyaknya kenangan manis, masam, masin, pahit, kelat, semua ada la...(ops..penyalah gunaan bahasa ni, ampun ye DBP)
Student Learning Enhancement Unit (SLEU) :
  • Sesungguhnya di tempat inilah daku mengasah bakatku dalam group binding, presentation, public speaking dan facilitating yang selama ini tak pernah terlintas boleh buat, apatah lagi depan International Student (sangatlah tak sangka, tempat inilah yang berjaya polish bakat terbenamku (^^) hihi...)
  • Dari sini, dapat juga ku perhati betapa bersyukurnya menjadi Muslim; kita dengan mudahnya dapat bersatu walau dari ceruk mana sekalipun, kerana janji Allah itu adalah yang pasti (Ummat Islam akan kuat jika BERSATU)
A137


  • Firman Allah s.w.t : "Maka kalau mereka beriman sebagaimana kamu beriman (dengan Kitab-kitab Allah dan Rasul-rasulnya), maka sesungguhnya mereka telah beroleh petunjuk; dan jika mereka berpaling (serta tidak mahu beriman dengan sebenar-benar iman) maka sesungguhnya mereka akan tinggal berkekalan dalam perbalahan dan permusuhan (dengan kamu); oleh itu (janganlah engkau khuatir wahai Muhammad) kerana Allah akan memeliharamu (dan umatmu) dari kejahatan mereka; dan Dia lah jua Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui". (Al-Baqarah 2:137)

Tinta Ismi_Isma : Kerinduan pada suasana Universiti Islam Antarabangsa, gurau senda teman seperjuangan, barisan pensyarah yang tak pernah lelah mencurah ilmu, biar terkadang mata ini asyik melayan dondangan sayang melodi khayalan dalam bilik kuliah... Sungguh!!! Diri ini sangat rindu semuanya........ ~~Oh angin.. sampaikanlah kerinduaan ini...~~

Popular posts from this blog

BISKUT BAYI (HOMEMADE BABY COOKIES)

RESEPI KEREPEK KENTANG - POTATO CHIPS

PLANNER ADDICT MALAYSIA