Saturday, July 12, 2014

Mommy To Bee (Laman 10)

Assalamualaikum wbt,

Sobah al-khair..  ^^
wah!!! awal pula posting hari ini

aah.. selalu bertangguh-tangguh
berakhir dengan.. "alaaa... nanti la posting kat blog"
 hehe
tu pasal la lama tak jengah sini
jengah pun kejap2 je
sebab blog walking
tapi tak post apa2 pun kan ^^v
sorry

****

alhamdulillah
hampir berada di pertengahan bulan Ramadhan
cepatnya masa berlalu
teringat teman sekerja (teacher Zira) ada sampaikan, intipati dari tazkirah yang dia dengar
"kita di akhir zaman ni rasa masa ni pantas je, bukan apa, sebab kita rasa masa ni dah tak berharga.."

glurp!!
 nauzubillah  -_-
janganlah kita semua tergolong dalam golongan manusia yang kerugiaan
dunia dibiar pergi, akhirat tak ingin dicari
no! no! no!

****

oh ya, tinggal lagi sebulan lebih je insyaAllah perjalanan yang indah ini
kejap je kan
agak excited juga!
tapinya...............

baju baby tak cuci lagi
barang pun tak lengkap lagi
beg pun tak packing lagi
hospital nak bersalin pun tak decide lagi

Allah!!
 biaq benar cek oi!

baby.... please behave ek..
ummi ni kalut mak lut la..
ayah pula relax and cool gitu
ececeh
 
****

lately, ummi dah tak tenteram tido
awak ni cute sangat tau!
asal ummi rehat dan baring, mula awak ligat kemain ek

ayah pun selalu terganggu tidurnya...
kenapa?
aah.. ummi kan cewek!!!
hihihi
kalau ummi tak selesa, tak dapat tidur, ummi apa lagi
apa?
apa?
nangis la.. sedu sedan
yang jadi mangsanya ---> ayah la kan
kuikui..

untung awak! ayah ni pun comel juga kan! 
^^

****

kat tadika alhamdulillah ummi ok je
cuma sekarang time tadarus, ummi macam2 style duduk
sakit belakang, sakit depan
ahahaha..
takpe la kan...
asal awak bahagia di dalam tu
jagalah awak! dah keluar nanti ummi gomol2 awak
kompem!

****

ummi tak pasti pula
sindrom apakah ini
sejak 'bawa' awak ni, ummi punyalah semangat masak-masak
kenmain lagi
masak itulah inilah
menjahit itulah inilah
kuikui
mencanak-canak minat ummi ke bidang-bidang itu

aah... 
tidak ummi sangkal, sebelum ni pun memang tu lah minat ummi
tapi sejak 'ada' awak ni
len macam sikit la..
extra!

selalu ayah perli ummi
"nak meniaga ke tu"
"ni dah boleh buka kedai jahit ni"

ummi kalau ayah dah cakaop macam tu
ummi sengih je
"aah.. tunggu ada oven, mesti lagi best.."
"bila nak belikan mesin jahit. nak yang lengkap macam ibu (nenek awak)..."

nak dijadikan cerita, nenek punyalah bikin surprise kat ummi
dibelikannya ummi oven
berbunga-bungalah hati ummi
awak pun tumpang gumbira kan!
tinggal tunggu ayah belikan mesin jahit je
belum apa-apa lagi ayah dah request ummi jahitkan kemeja dia
adoiiii.. cemana tu ?!

****

emm...semerbak harum dah ni ^^
anyway, sebenarnya tengah tunggu oat choco chip cookies dalam oven masak
hehe
bestkan!
gembira sangat
dah dapat 3 jenis kuih dah

1) semperit susu 
2) cornflake madu
3) oat choco chip cookies

niat di hati nak buat popia nestum
tapi takde horlick
kena beli dulu..

ok la.. tunggu next posting, insyaAllah akan kongsikan resepi dan langkah demi langkah siap gambar lagi

amacam! sanggup tunggu  ^^

SALAM RAMADHAN