Sunday, April 13, 2014

Mommy To Bee (Laman 7)

Assalamualaikum wbt,

Salam hujung minggu semua.. Wallahi rindu blogging, tapi apa kan daya, weekdays memang tak dan nak post entry, while weekend pula, kalau tak mengemas, kaki ni laju je menerawang seluruh alam.. ececeh.. merepek ok ^^

anyway, pagi ini berkesempatan untuk lawat tapak juga akhirnya, alhamdulillah.. syukur.. aah, sebab kekanda ada kursus pagi ni... jadinya, laju la kita buka lappy terchenta ni...

dah puas blog walking, kasi corat coret pula... lepas ni, jalan-jalan blog lagi ye... happy.



****


oh ya, perjalanan hidup kala ini, Alhamdulillah syukur atas setiap nikmat Allah yang tak putus-putus. oh ye.. catatan kali ini untuk refleksi diri juga, betapa nikmat Allah mengalir tak putus-putus.. syukur... 



Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)?

- Surah Ar-Rahman -


****

oh ye... semalam dalam sejarah; 12 April 2014

terperanjat ummi yang oi... sedang leka window shopping dengan kazen dan makcik tersayang tiba2 baby buat ummi terkezut okaih!
hihi.. sungguh tak sangka!

selalu rasa denyut-denyut je, sekali semalam dapat la merasa kena siku (ke tendang ke) tak pastila kan..
tapi memang buat ummi terkezut habis jap!

aah, memang sebenarnya kaki dah tak larat nak menapak dah semalam, ye la, apa taknya.. jalan punyalah banyak kedai, belinya, apalah sangat! ala.. Nilai 3.. haruslah tergoda macam2, tapi nak beli belum tentu lagi kan... 

nampak kain lawa dari jauh, datang dekat pegang kain, walawei! keras cekang gitu, patutlah.. pi satu kedai satu kain 25, pergi kedai lain kain yanng sama, tulis 45 macam tu, nak berlalu, tapi tokey kata; "oh kak, bagi murah2 juga, 3 RM100.." makin kami jauh dijerit lagi ; "oklah kak, kasi murah lagi 4 RM100".

hahha.. idakkah itu satu propa, permainan harga! memanglah den tak tergoda!

ok, back to the topic!

Alhamdulillah, dalam kepenatan tu, IM happy dan tersengih2 sambil usap perut.. Allah sudi kurniakan nikmat yang satu ini.. Allah, memang indah sangat.. betullah kan, walau sakit macam mana pun, tetap syukur kan... sebab jadi insan terpilih untuk merasa saat-saat indah ni..


****
oh ye, sebenarnya hati ini selalu musykil.. betulkah diri ini sedang preggy? walaupun perut semakin membulat.. hehe.. aah la kan, bukannya nampak awak kat dalam ni.. Moga Allah sentiasa jaga awak baik2 ye yang.. ummi dan ayah sabar menantimu.. InsyaAllah..  Bi iznillah..

musykil bukan apa, sebab baru sekali je scan, tu pun awal2 dulu, nampak heart beat awak... ingatkan this month (2 April lepas) nak scan intai2 awak...tapi doktor kata, nanti next month checkup, baru scan, sekali teropong jantina awak ye.. maka ummi kenalah bersabar...

oh ya, selalunya penantian itu suatu penyiksaan, tapi kali ini IM belajar yang penantian itu suatu yang indah dan mendamaikan... Allah.. jagalah kami...


****

insyaAllah ada masa lagi IM akan corat coret lagi ye... especially teman2 blogger Sheila n Mimie yang sama-sama bakal bergelar Mommy tahun ini, moga Allah sentiasa permudahkan urusan kalian ye....


salam sayang semua  ^^
moga Allah sentiasa redha