Tuesday, January 3, 2012

Jakel oh Jakel :)


Terlalu banyak memikir... kadangkala membuatkan diri lemas dan sesak.. aaah.. MENGELUH.. satu-satunya perkara yang SANGAT BEST --> langsung  TAK ELOK ok, tapi bila buat, kelegaan jelas terasa.. hihi.. apa da...  ^^

Santai rasanya hidup bila seharian berada di rumah, tapi apakan daya, mana mungkin diri dapat bertahan lama. Tak mungkin rutin sebegini dapat diteruskan. Hari ini sahaja, seusai solat subuh, teringin pula mengexplore hp abang yang di'wasiat'kan kepada diri ini. Untunglah, tak dapat merasa beli sendiri hp ni, pakai je la hp pinjam ni ye. Thanks Abang!  Love u sooooo much!!  Oh ya.. mesti pelik ye, Abang ni gelaran buat adik saya yang 2nd last (sebab after dia ada adik lagi sorang, lantas dia pun membahasakan diri sebagai Abang). So, everything clear kan ^^

Emm... sesudah boring menggodek-godek hp, feeling lapar kian memuncak.. Sedap juga pekena laksa semalam ni.. hihi.. jeng jeng jeng.. laksa semalam.. nyummy.. tambah air dan garam sedikit, maka kuahnya bertambah banyak la.. Kelas kau Ilya!!  hihi  ><  makan punya pasal.. lalalla~~~

Lepas makan dengan ibu (this is my habit, kongsi makan dengan ibu, baru la feeling habis) baru la tangan pun ligat menaip ye Mr.Lappy tersayang  :) Tapi apa kan daya.. Ibu memanggil-manggil.. Mahu ke Jakel katanya (our hobby, window shopping @ Jakel - by the way, not really window shopping, tapi memang bershopping ok)  ^^

Oh ya, Raya Cina ni insyaAllah akan ke Penang dengan sahabat tersayang (panggilan mengada-ngada saya buat beliau; Nana Ling). Kalau cerita kisah kami berdua memanglah tak akan habis kan Husna kan  :) Ke Penang kali ni atas urusan rasmi? ecewah! tak la... kami nak berjumpa Lili Ling (Hasliza) yang bakal disunting orang =)  ~oh... sangat bahagia bakal menyaksikan BFF ku menuju ke alam baru..~   ^^

Alkisahnya; 
Pergi ke Jakel membeli kain
Membeli kain bersama ibu
Hajat di hati nak beli kain
Takkan la nak beli satu...

Tu la jadinya, "Mari-mari.. hari ni Kain Ombak Rindu 3 pasang RM100, semalam sapa yang beli je dapat harga ni. Esok try datang, confirm tinggal besi cacak je kat sini". Aiyak! Hang ni, memang la terbaik! Memang patut jadi promoter kat Jakel ok! apa lagi.. ibu yang mulanya tak tergoda langsung, finally  -->  "Eh, kalau beli kain ni boleh simpan untuk raya kan? ".....  (dalam hati terbahak-bahak gelak.. opss.. sorry ibu!). Then, beli la juga 3 pasang (not so sure these kain pasang purposely for Eid, or akan dipakai before that, kita tunggu dan lihat ye - sebab ibu saya seorang Tailor - bukan Elisabeth Tailor ok) ^^

Emm... yang pasti saya dah dapat kain pasang untuk dijahit oleh ibu, untuk digayakan semasa wedding Cik Puan Reporter - Julida nanti, juga di Penang. Alang- alang dah sampai sana kan kan.. Majlis pertunangan Has nanti nak recycle semula baju ni...

V
V
V
V

Opss.. jangan salah paham.. saya bukanlah pengantin tersebut.. nak highlight baju pengapit tu (yes, itu barulah saya, mintak maaf Encik Pengapit, anda tersembunyi)  ^^

Ok la, barang-barang semua dah pack untuk ke tempat kerja esok, dan my lovely Mr.Lappy izinkan saya untuk meninggalkan kamu di rumah... saya janji, insyaAllah weekend ni saya balik Shah Alam ambil kamu iye.. Adios..  

~mood nak bebel, sebab boring, Abang takde, so tak dapat nak bebel kat Abang, then bebel la kat sini~  ^^

Salam rahmat Allah buat semua;

Isma :)